Haberler

Satranç Turnuvasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen satranç turnuvasında dereceye girenler ödüllendirildi.

İki gün süren satranç turnuvasına Şanlıurfa'nın çeşitli okullarında görev yapan 65 öğretmen katıldı. Turnuvalar sonrası dereceye giren öğretmenlere düzenlenen törenle madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Öğretmenevinde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Öğretmenevi Müdür vekili, Satranç İl Temsilcisi Süleyman Sami Kars, Satranç İl Hakemleri ile turnuvaya katılan eğitimciler katıldı.
Müsabakalar sonucunda birinci olan Alper Baycan'a 5 gram altın, 2. olan Mahmut Kaya'ya 4 gram altın, 3. olan Gerçek Alevli' ye3 gram altın, 4. olan Mustafa Emrah Aydın'a 2 gram altın, 5. olan Kenan Yalçın'a 1 gram altın takdim edildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci "Ben Satranç İl Temsilciliğimize, Öğretmenevi Müdürümüze, hakemlerimize, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese burada teşekkür ediyorum. Zira öğretmenlerimizin böylesi aktivitelere dahil olmalarına vesile oldular. Sürekli çocuklarımız için koşuşturan, okulları için çaba gösteren fedakâr öğretmenlerimizin bazen ders dışı etkinliklerine de ihtiyaçları olmaktadır. Bu ihtiyaç bazen spor faaliyetleri bazen satranç müsabakaları bazen değişik edebi çalışmalarla giderilmeye çalışılır. Bugün çok faydalı ve beğendiğim bir satranç müsabakasına müşahit olduk. Satranç oyunu, muhakemeyi geliştirmek, strateji üretme kabiliyeti kazandırmak gibi faydalar ile zihni açıp kuvvetlendirdiği ve bu manada iş stresinden uzaklaştırıp beyin yorgunluğunu gidermede önemli bir uğraş olduğunu biliyorum. Umarım buna benzer faaliyetler artar, akabinde de öğretmenler birbiriyle tanışır, kaynaşır. Sonucunda da mesleki bir dayanışma olur. Bu turnuvada derece elde eden öğretmenlerimizi tekrar kutluyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Metin İlci Şanlıurfa Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title