Haberler

'Sarı Zeybek' Bursa'da Çekilecek

Atatürk'ün Ölümünden 8 Ay Önce Bursa'da Katıldığı Son Balo, 'Sarı Zeybek Belgeseli' ile Yaşatılacak.

Atatürk’ün ölümünden 8 ay önce Bursa’da katıldığı son balo, ‘Sarı Zeybek Belgeseli’ ile yaşatılacak.

Çekimleri Tarihi Belediye Binası Meclis Salonu’nda yapılacak olan ‘Sarı Zeybek Belgeseli’nde Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Sümer Ezgü rol alıyor. Senaryosunu Ömer Lütfi Mete’nin kaleme aldığı ve Arif Ekşi’nin organizatörlüğünde çekilecek olan belgeselin yönetmenliğini de Biray Dalkıran üstleniyor.

Ünlü sanatçı Sümer Ezgü ve ekibi projeyle ilgili olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’i ziyaret etti. ‘Sarı Zeybek Belgeseli’ni yaşama geçirmeyi çok istediğini bildiren Ezgü, “Yedi yıl önce Can Dündar’ın hazırladığı belgeseli izlediğimden bu yana gerçekleştirmek istediğim bir çalışmaydı, ‘Sarı Zeybek’. Belgeselde izlediğim balo sahnesini kısa bir film olarak sunmayı amaçlamıştım. Çalışmalarına başladığımız bu projeyi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile Vali Şahabettin Harput’la paylaştık ve desteklerini gördük. Çok mutluyum. Rüyam gerçek oluyor” diye konuştu.

Belgeselle dönemi anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Sümer Ezgü, “Kurtuluş Mücadelesi döneminde hakim olan birlik ruhumuzu bugün yeniden yaşatmak istiyoruz. Belgeselimizi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’na yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca resmi bayramlarımızda da çocuklarımıza ve gençlerimize ulaştırmayı amaçladığımız belgeselin, öğrencilerimize faydası olacak tarihi bir belge niteliği taşıdığını düşünüyorum” dedi.

Projenin çok geniş kapsamlı bir çalışmanın ürünü olduğunu da belirten Ezgü, belgeselde İtalya’da 1 aylık bir çalışmayla yapılacak olan ‘Atatürk’ maskı takacağını ve ünlü modacı Faruk Saraç’ın hazırlayacağı kostümlerle kamera karşısına geçeceğini anlattı. Ezgü, “Daha önce de pek çok oyuncu Atatürk’ü canlandırdı. Bu durum magazinleştirilmeye de çalışıldı. Ancak bizim projemizde Sümer Ezgü Atatürk’ü canlandırmayacak; yalnızca giydirilecek. Yani, Atatürk’e ‘Sarı Zeybek’ oynatacağız. Bu benim için büyük bir anı, müthiş bir heyecan. Çok ciddi ve özel bir konu bu, hata yapmamamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de Sarı Zeybek projesini desteklediğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da imza attığımız ulaşımdan kentsel dönüşüm ve sosyal belediyecilik çalışmalarının yanı sıra kültürel etkinliklere de değer veriyoruz. Bu nedenle ‘Sarı Zeybek Belgeseli’nin Bursa’da gerçekleştirilecek olması kentin tanıtımı ve ‘Marka Kent’ hedefimiz açısından da çok önem taşıyor. Böylesine anlamlı bir projeye en büyük desteği vereceğim” dedi. Usta sanatçı Sümer Ezgü, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’i ziyaretinin ardından ekibiyle birlikte Heykel’deki tarihi belediye binasında incelemelerde bulundu.

(MŞ)

01.02.2008 13:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title