Haberler

Şanlıurfa'da TYP Kapsamında 5 Bin Kişi İşbaşı Yaptı

Güncelleme:

Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYP) kapsamında 5 bin kişiye iş imkanı sundu. Kurum Müdürü Necdet Karasevda, proje çerçevesinde Türkiye'deki en yüksek istihdamı Urfa'nın gerçekleştirdiğini söyledi.

Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğünden alınan bilgilere göre istihdam edilenlerin; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, GAP Tarımsal Araştırma, İl Özel İdaresi, Çevre Koruma Vakfı, Şanlıurfa Valiliği, Harran Üniversitesi ve Müze Müdürlüğü gibi kurumlarda 1 Kasım 2013'ten itibaren iş başı yaptığı açıklandı.

İstihdamın sadece Şanlıurfa merkezde olmadığını belirten yetkililer ile ait tüm ilçelerin kaymakamlığına bağlı kurumlarda da istihdam sağlandığını belirtti. Bu bağlamda Şanlıurfa'nın belirli yerlerinde, noter huzurunda çekilen kurayla, asil olarak belirlenen ilk 5 bin kişi görevlerine başladı. İlk 5 bin kişi içinde çalışmaya başlamayan veya çalışmayı reddedenlerin yerine yine noter huzurunda kurayla belirlenen yedekler tek tek çağrılarak görev başı yaptı.

TYP projesi ile ilgili bilgiler veren Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda "Çalışmalarını büyük bir titizlikle tamamlayan ve işsiz vatandaşlara umut olan kurumumuz, yani İŞKUR, proje kapsamında Türkiye'deki en yüksek istihdamı gerçekleştirmiştir. İstihdamın bu kadar yüksek olmasında Sayın Bakanımız Faruk Çelik ve milletvekillerimizin etkisi çok büyüktür. Bu da onların ilimizi ne kadar sevdiklerinin ve ilimize ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesi olmuştur. Şanlıurfa'mız geliştikçe, vatandaşlarımızın geçim düzeyi arttıkça bizler hem mutlu oluyoruz hem de kurumumuzla gurur duyuyoruz. Ailesine bir ekmek, çocuklarına bir şeker götürüp onların mutluluğuyla mutlu olan bir babaya iş vermek, onların hayır dualarını almak bizlere en güzel hediyedir. Büyük bir sabırla ve titizlikle projeyi yürüten TYP birimi personeline ve onların Şube Müdürü Yakup Ergenlik'e tüm kurum personelim adına teşekkür ederim. " dedi.

Proje kapsamında göreve başlayan 5 bin kişi 9 ay boyunca görev yapacak.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Harran Üniversitesi Necdet Karasevda Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title