Haberler

Şanlıurfa'da Sabır Günleri

Eyyübiye Belediyesi tarafından hazırlanan Hz. Eyyüp Sabır Günleri programı kapsamında konferans düzenlendi.

Eyyübiye Belediyesi tarafından hazırlanan Hz. Eyyüp Sabır Günleri programı kapsamında konferans düzenlendi.

Hz Eyyüp Sabır Günleri programının açış konuşması yapan Prof. Dr. Abdullah Ekinci, yüzyıllardır Hz. İbrahim ve Hz. Eyüp'ün gözetiminde ve denetiminde olan bir şehirde yaşadıklarını dile getirdi. Ekinci, "Bunun farkında olanlar vardır. Ama bunun farkında olmadan gündelik hayatını tüketenler de vardır. İşte Hz. Eyüp peygamber sabır günleri, bunu hatırlatacaktır. Halilürrahman mekanı bunu hatırlatacaktır. Hz İbrahim'i anacak bir etkinlik bunu hatırlatacaktır" dedi.

Sabrın pasif bir duruş, her olana rıza göstermek olmadığını, sabrın, çizgi yenileme değil, bulunduğun çizgide kalmanın adı olduğunu ifade eden Ekinci şöyle konuştu:

"Sabır, iradenin zaferidir. Sabır hedefe odaklanmaktır ve hedefe doğru bir şekilde ilerlemektir. Sabırlı olanlar, mağduriyet karşısında olabildiğince duruşu değiştirmemek ve sonrasında da bu olana rıza göstermek. Ama rıza gösterirken de hiçbir şekilde, doğrudan şaşmamaktır."

Konferansa katılan vatandaşlardan Handan Karataş, Şanlıurfa!'nın Şanlı kelimesinin yanında, Kadim Şanlıurfa, Ensar Şanlıurfa kelimelerini gerçekten sonuna kadar hakkettiğini belirterek, "Şanlıurfa'mız gerçekten sabır timsali Eyüp Peygamberle, Halil'i timsali yani Allah'ın dostu olan İbrahim Halil diyarında, Şanlıurfa halkı gerçekten kendisine düşen sabır görevini, ensar görevini ziyadesiyle yapmıştır. Dört yıldır ensar görevini yapan Şanlıurfa halkımız, bu manada büyük bir imtihan verdi, sabır gösterdi" diye konuştu.

Konferansa, Doç. Dr. Ekrem Bektaş, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kurt ve Doç. Dr. Kaplan Üstüner katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Ekinci Hz İbrahim Şanlıurfa Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title