Haberler

Şanlıurfa'da Kadın Çiftçiler Yarıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Çiftçiler Yarışıyor' etkinliğine, Şanlıurfa'da 9 kadın çiftçi yarışmacı olarak katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Çiftçiler Yarışıyor' etkinliğine, Şanlıurfa'da 9 kadın çiftçi yarışmacı olarak katıldı.

Etkinlikte; Birecik/ Altınova, Siverek/Karakeçi ve Kuytuca, Hilvan/Kuskunlu, Halfeti/Argıl, Harran/Arın, Merkez/Tülmen, Taşlıca ve Mağaracık köylerinden toplam 9 kadın yarışmacı, kıyasıya yarıştı. Yarışmaya; Şanlıurfa Valivekili Soner Zeybek, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Abdülkerim Gök, Zeynep Karahan Uslu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu ve çiftçiler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yarışmanın açılışında konuşan Mahmut Ökten, "Toplum ve aile yaşamının her alanında; üretimde, eğitimde, sağlıkta, gıda ve beslenme alanında erkeklere göre daha fazla sorumluluk yüklenen kadınların kalkınmaya katılımı, hem ülke ekonomileri hem de kadının çalışma hayatında ve istihdamında statüsünün yükseltilmesi açısından, büyük önem taşıyan öncelikli bir koşuldur" dedi.

Ökten, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bakanlık olarak 2004 yılından bu yana her yıl kadın çiftçilerimize götürülen eğitim yayım çalışmalarının sonucunu görmek, kadınlarımızın kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu artırmak amacıyla Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nı düzenlemekteyiz."

Yarışmacılarda ilk önce; 'gıda güvenliği', 'bitkisel üretim', 'hayvansal üretim', 'ev ekonomisi', 'genel kültür' gibi alanlarda 4 şıklı 15 adet soru soruldu.

Yarışmada birinci gelen Tülmen köyünden Derya Rızvanoğlu, 5 Haziran'da Mardin'de yapılacak yarışmada Şanlıurfa'yı temsil edecek. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Altınova Siverek Birecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title