Haberler

Şanlıurfa AK Parti'de Nezaket Toplantısı

Güncelleme:

AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez,Yerel Seçimler için Urfa Büyükşehir Belediyesi'ne talipli başkan aday adayları ile tanıtım toplantısı düzenledi.

AK Parti çatısı altında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olan isimler, İl Başkanı Yusuf Eğilmez'in çağrısı üzerine parti il binasında bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması düzenledi. Başkan Eğilmez'in konuşması ile başlayan toplantıda 9 aday adayından 8'i katılım gösterdi. Tüm aday adayı isimlere başvuruları için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Parti İl Başkanı Eğilmez, başvuruların tatmin edici olduğuna değinerek "Hepimizin ortak bir hedefi var. O da Şanlıurfa'da AK Parti'yi başarılı kılmaktır" dedi.

Parti teşkilatı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Eğilmez, "Bunun için hepimiz elimizden geleni yapacağız. Bu yolda tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bu yarış sonrasında sadece bir kişi aday olacaktır. Ardından tüm arkadaşlarımız ile birlikte bu aday isim etrafında tekrardan buluşacağız. Bu süreç içerisinde tüm ilçe teşkilatlarımız belediye başkan aday adayları ile toplantılar düzenleyecekler. Bizde Büyükşehir Belediyesi için aday adayı olan arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Hepsine hayırlı olsun temennilerimizi iletiyorum" diye konuştu.

EKİNCİ: TEK AMACIM HİZMET

Toplantıda ilk söz verilen aday adaylarından Prof. Dr. Abdullah Ekinci, başvurusunun amacının hizmet etmek ve AK Parti bayrağını zirveye taşımak olduğunu belirterek, "Urfalıyım. Muğla Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Fırat Üniversitesi Tarih bölümü mezunuyum. Urfa'da yıllarca akademisyen olarak çalıştım. Şimdide bu birikimi sahaya taşımak istiyorum. Amacım buradaki tüm arkadaşlarla memlekete hizmet etmek ve partimizin bayrağını zirveye taşımaktır. Aynı zamanda Urfa'yı da bölgede zirveye taşımaktır. Burada kim aday gösterilirse gösterilsin ama asıl önemli olan Urfa'yı ve partimizi göğe taşımaktır. Bir nefer olarak da her zaman sahada partimizin çabasını verdik. Önemli olan mevki makam değil, önemli olan hizmet etmektir. Aday kim olursa olsun, ben bir neferim ondan sonra göreve talip bir aday adayıyım" dedi.

KAPLAN: HİZMETLERİMİN DEVAMINI GETİRMEK İSTİYORUM

Aday adayları arasında ikinci söz alan 22. Dönem milletvekili Mahmut Kaplan, vekilliği döneminde yaptığı hizmetlerin devamını getirmek için aday olduğunu ifade ederek, "Böyle mutlu bir günde, Urfa'ya hizmet için bir arada olmak bana mutluluk veriyor. 22. Dönem Urfa milletvekilliğini yaptım. Daha öncede siyasetle de yine hizmet anlamında elimden geleni yaptım. Hizmette yapmak istediklerimin devamı için aday adayı oldum. Geçmişteki bilgi birikimimin devamını getirerek, Urfa'yı uluslararası platformda en iyi yere getirmeye çalışacağım" diye konuştu.

YAHLİZADE: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN VARIM

Müracaatlardaki en genç isimlerden İnşaat Yüksek Mühendisi Enver Sedat Yahlizade, iyi bir ekip kurduğunu ve bu ekibi ile Urfa'daki ulaşım, sağlık ve kentleşme sorunlarını çözmek istediğini vurgulayarak, "Şanlıurfalıyım ve Şanlıurfa'da yaşıyorum. Urfa'ya bir mühendis olarak devam ediyorum. Daha önce kurduğum teknik başarılı bir ekip ile birlikte kıraç olan bir araziyi bugün Şanlıurfa'ya Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusü olarak kurduk. Kısaca bir şehir kurduk orada. Şanlıurfa'yı da daha güzel bir yere getirmek için aday adayı oldum. Ulaşım, sağlık, kentleşme gibi sorunlar var. Kurduğum teknik ekip ile birlikte bunların üstesinden gelmeyi hedefliyoruz. Ben müracaat eden tüm aday adayı arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Sonuç olarak bir kişi seçilecektir, seçilecek bu kişi etrafında biz yine bir çember olacağız ve ferdi olarak değil, kendisine her alanda yardımcı olacağız." şeklinde konuştu.

DELİOĞLU SADECE BAŞARILAR DİLEDİ

Toplantıda aday adayları arasında dördüncü olarak söz alan AK Parti Urfa kurucularından Ali İhsan Delioğlu, kısa bir konuşma yaparak aday adayı partili arkadaşlarına başarılar diledi. Delioğlu, "Cenab-ı Hak hakkımızda hayırlısını getirsin. Aday olduğum halde Urfa için elimden gelenin en iyisini yapacağız. Böylesine bir buluşma düzenlediği için parti teşkilatıma teşekkür ediyorum" dedi.

TAKIL: LİDERİMİZİN SAFINDA YER ALMAK İSTİYORUM

20 yıldan bu yana bürokrasinin içinde yer alan Mehmet Takıl, övgülerle ismini andığı Başbakan Erdoğan'ın çatısı altında Urfa'ya hizmet etmek istediğini söyledi. Takıl, diğer aday adaylarına nazaran daha uzun süren konuşmasında özetle şöyle konuştu: "Başbakanımız Türkiye'de ciddi anlamda çok büyük adımlar attı. 1992 yılından bu yana milletvekili danışmanlığı, yönetim kurulu başkanlığı genel müdürlük ve müdür yardımcılığı gibi bürokrasinin içinde oldum. 11 yıl boyunca Başbakanımız, büyük usta Recep Tayyip Erdoğan'ı gözlemliyoruz. Bu 11 yıl içinde ülkemiz, ulaşım ve sağlık haritası gibi birçok değişimleri yaşadı. Sadece asırların projesi olan Marmaray'ı ülkemize kazandırması bile büyük liderin yapmış olduğu hizmetleri göstermek açısından çok önemli örneklerden biridir. Ve yine sağlık sektörüne baktığımız zaman bir zamanlar insanlarımız eczane önlerinde sıraya girerken bugün herkes rahatlıkla sağlık hizmeti almaktadır. İşte bu noktada bende bu hizmet yarışının içinde olabilmek için Urfa büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için müracaat ettim. Urfa için elimden geleni yapmaya hazırım."

NEBATİ: URFA'NIN YENİDEN İNŞAASI İÇİN BEN DE VARIM

Avukat olan diğer bir aday Nezir Nebati ise kentin yeniden inşası için aday adayı olduğunu belirtti. Nebati ise, tanıtım toplantısında, "İstanbul hukuk ve Anadolu Üniversitesi sosyoloji eğitimi aldım. Şanlıurfa'nın yeniden inşası ve muhafazakar kimlik adı altında 2023 vizyonu çerçevesinde yeni bir medeniyet için inancım tamdır. Tamamen siyasi değerler çerçevesinde bu göreve talipliyim.

Kadın aramızda olmayışı beni üzdü. Umarım bundan sonraki toplantılarda daha değişik siyasi inanca, mezhep ve dinici inanca sahip, Urfa'ya hizmet edebilecek isimleri aramızda görmek bize nasip olar. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum" sözlerine yer verdi.

ÖZMEN: KİM SEÇİLİRSE ONA DESTEK VERECEĞİM

Toplantıda diğer kısa bir konuşma yapan isim Serbest Mali Müşavir M. Baki Özmen oldu. Parti içinde çeşitli görevlerde bulunduğunu dile getiren Özmen, "9 arkadaşımız aramızdan kim seçilirse seçilsin birbirimize yardımcı olma adına kendim olarak söz veriyorum" dedi.

KORELİ: BU BİR TAKIM OYUNU

Toplantıda son söz alan aday adayı Faruk Koreli de, müracaatları farklı bir şekilde ele aldı. Koreli, "Bu bir takım yarışı. Bu golü kim atarsa hepimiz sevineceğiz. Birbirimize pas vereceğiz. Takım oyuncuları da aday adayı arkadaşlarımızdır. Ben herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantı konuşmaların ardından sona erdi.

Bu arada aday adaylarından Murat Karaçizmeli'nin toplantıya katılmadığı bildirilirken, AK Parti Genel Merkezi'ne başvuran aday adayının olup olmadığı açıklanmadı.

Öte yandan çok sayıda aday adayının müracaat etmeden, genel merkezin kendilerini aday göstermesini beklediği ve bu isimlerin çoğunun bürokrat olduğu öğrenildi.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Muğla Üniversitesi Abdullah Ekinci YUSUF EĞİLMEZ Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title