Haberler

"Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakası ve Şenlikleri"

Biga ilçesindeki "Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakası ve Şenlikleri" kapsamında okçuluk yarışması düzenlendi.

Biga ilçesindeki "Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakası ve Şenlikleri" kapsamında okçuluk yarışması düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çanakkale Valiliği ve Biga Kaymakamlığı tarafından İlyas Bayram Stadı'nda düzenlenen yarışma öncesi 7 ülkeden 18'i yabancı 130 okçu yöresel kostümleriyle bir araya geldi.

Okçular ile Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, oyuncular Cemal Hünal ve Murat Sezal stada kadar yürüyüş yaptı.

Şenliklere oğlu Kaan ile katılan oyuncu Cüneyt Arkın, hayranlarını ayağa kalkarak selamladı.

Arkın, burada yaptığı konuşmada, Türklerin büyük ve muhteşem bir millet olduğunu belirterek, "Hiçbir milletin medeniyeti bizim kadar büyük, tarihi muhteşem değil. Gençlerimize ne olduğumuzu, nasıl bir millet olduğumuzu anlatmalıyız. İşte Biga Kaymakamı gençlerimizi uyarıyor. Gençlere nasıl ata binilir, nasıl ok atılır, gösteriyor. Çünkü gençlerimizde o savaşçı ruh var ve onu kamçılıyor" dedi.

Konuşmaların ardından yaya ve atlı okçuların yaptığı gösteriler büyük beğeni topladı.

Daha sonra yapılan yarışmalarda, hareketli puta atışında bayanlarda birinci Moğalistan'dan Yambiidanchir Bayartsetseg, erkeklerde ise Ali Kılıç oldu.

Sabit puta 90 metre kategorisinde erkeklerde birinciliği Cüneyt Gümüş, sabit puta bayanlar 60 metre kategorisinde birinciliği Tuğba Acar, 50 libre ve altı erkekler menzil kategorisinde birinciliği Adnan Mehel, memluk atışları kategorisinde birinciliği Kaan Akdağ, kabak atışları kategorisinde birinciliği Mustafa Emrah, atlı okçuluk kategorisinde ise birinciliği Sabri Kavuncu kazandı.

Dereceye giren sporculara, seramikten yapılmış Piri Reis'in haritası hediye edildi.

Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Sıtkı Dağ Çanakkale Okçular Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title