Haberler

Samsun haberi... Atakum Belediye Başkanı Deveci, Yurttaşla Kahvaltıda Buluştu

Güncelleme:

Samsun haberler: Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, sağlık çalışanları ve ilçe sakinleriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, sağlık çalışanları ve ilçe sakinleriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Çakırlar Korusu'nda düzenlenen kahvaltı programında Atakum Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Deveci, mahallelileri tek tek dinleyerek talep ve önerileri aldı. Deveci, buluşmada şöyle konuştu:

"Birtakım zorluklar var ama sistemi döndürmeye başladık. Atakum'da çok güzel şeyler oluyor. Mesela Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi kurduk. Oraya gidin ve mutlaka görün. Birçok meslek edindirme kursunun atölyeleri de bu binada yer alıyor. Üst katında kütüphane var. Yaklaşık 200 öğrenci, gece saatlerine kadar sınav dönemlerinde orada çalıştı. Öğrenciler, akşam oradan çıkınca WhatsApp'tan yazıyor, 'Başkanım teşekkür ederiz' diye. Mesela Gıda Bankası oluşturduk. Bugüne kadar 4 bin ailenin, Atakum Belediyesi bütçesinden bir kuruş çıkmadan, dayanışmayla tüm ev ihtiyaçlarını karşıladık. Pandemi döneminde 15 bin aileye ulaştık. Maddi olanağı olan ama koronavirüsten dolayı mutfağa gidip yemek yapamayan insanlara yetiştik. Bu dayanışma için belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik ve yurttaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için tasarruf etmedik. 'Gerekirse çamurda yürüyelim ama insanlara dokunalım' dedik. Gecikmemizin nedenlerinden birisi de bu. Pandemi bütçesi, tahmin etmediğimiz bir bütçeydi."

Türkiye'den umut kesilmemesi gerektiğini söyleyen Deveci, sözlerini şöyle tamamladı:

"1919'dan daha kötü değiliz. Atatürk, 1919'da Bandırma Vapuru'na bindiğinde Kuvayi Milliye birlikleri kurulmuştu. Herkesin, elinde tabancası, bıçağı, kazması, küreği; şehrinin, kasabasının kapısında bir araya gelmişlerdi ve düşmana 'Hadi buyur, kolaysa gel' diyorlardı. Orada biraz eksiğimiz var. Vicdanınızda, aklınızda Kuvayi Milliye birlikleri kurun. Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'in bir benzeri yok. Bizim gibi ülkelerde ne zaman bir dönüşüm ve kurtuluş olmuşsa en yakın örneği Mısır'da, Tahrir Meydanı'nda da görüldüğü gibi en önde hep kadınlar olmuş. 'A partisine, B partisine üye olun' demiyorum. Öyle bir derdim yok. Çocuklarınızın geleceğini ve üzerine bastığınız toprağımıza, Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyet'e sahip çıkalım."

Kaynak: ANKA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hasan Ali Yücel Cemil Deveci gençlik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title