Haberler

"Samsun Ahşap Camileri Köyü" Önerisi

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan tarihi bir cami ile ilgili yapılan incelemelerde, camiinin bazı alanlarının çürümek üzere olduğu belirlendi.

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan tarihi bir cami ile ilgili yapılan incelemelerde, camiinin bazı alanlarının çürümek üzere olduğu belirlendi. Toplantıda ayrıca, "Samsun Ahşap Camileri Köyü" kurulması önerisinde bulunuldu.

Samsun İl Genel Meclisi nisan ayı 4. birleşimi 2. Başkan Kaşif Aksoy başkanlığında yapıldı.

Toplantıda yoklama ve gündem harici evraklarının gündeme alınmasının ardından Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'nun Bafra ilçesi, Şeyhulaş köyünde bulunan tarihi caminin ahşap olan tavanı ve tabanının çürümek üzere olduğu belirlendi. Komisyon raporu ile ilgili bilgi veren komisyon üyesi Nurullah Hekimoğlu, "Cami taş malzeme ile 1943 yılında inşa edilmiş olup, ahşap tavanlıdır. Tavan tahtalarının nem nedeniyle yüz yüze kaldığı, aynı durumun taban tahtaları içinde geçerli olduğu gözlenmiştir" dedi.

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Üyesi Nurullah Hekimoğlu ayrıca, Samsun'un çeşitli ilçelerinde bulunan ahşap camiler ile ilgili de yaptığı açıklamada, "Bu camilerimizin tanınırlığının arttırılması ve turizmin geliştirilmesine yönelik Büyükşehir Belediyemizin uygun göreceği bir alanda, ' Samsun Ahşap Camileri Köyü' kurularak, çürümeye terk edilen camilerin müsait olanlarının orijinalliğinin bozulmadan sökülüp, kurulacak olan köye taşınması veya camilerimizin minyatürlerinin yapılarak doğal ortamda sergilenmesi için, Ar-Ge Daire Başkanlığımız, Samsun İl Özel İdaresi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve diğer kamu ve kurumların projeler üreterek, çalışmaların sağlanması lazımdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından meclis üyeleri tarafından incelenen rapor kabul edildi. Gündem de ayrıca 3 madde daha görüşülerek karara bağlandı. Toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan, Genel Sekreter Yardımcıları ve daire müdürleri katıldı - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title