Haberler

Salihli'de Sulama Sezonu 1 Mayıs'ta Başlıyor

Salihli Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Mehmet Uygun, 1 Mayıs Salı gününden itibaren birliğe ait kanallardan su verileceğini açıkladı.

Salihli Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Mehmet Uygun, 1 Mayıs Salı gününden itibaren birliğe ait kanallardan su verileceğini açıkladı.

Birlik Başkanı Uygun, çiftçileri katılım ve sulama suyu ücretleri konusunda uyararak, 6172 Sayılı Kanun gereğince üye kayıtlarının yenileceği uyarısında bulundu. Uygun, açıklamasında, şöyle dedi: "6172 Sayılı Sulama Birlikleri Kanunu'na göre, çiftçilerimizin sulama birliğimizin yeni kanun ve çerçeve ana statüye uyumunun sağlanması ve her türlü hak (seçme ve seçilme hakkı) hizmetten yararlanabilmeleri için birliğimize müracaat ederek üyelik güncellemelerini yaptırmaları gerekiyor. Üyelik güncellemesinde nüfus cüzdanı fotokopisi, tapu fotokopileri, kiralanan arazilerde 5 yıllık noterden icar sözleşmesi, iki adet fotoğrafla birlikte 30 Nisan 2012 tarihine kadar birliğimize müracaat edilmesi gerekiyor. Ayrıca, çerçeve ana statüsü Bakanlar Kurulu'nca onaylanmasından itibaren kayıt ücreti dekar başına 19 TL olacaktır. Şu andaki dekar başına 1 TL olan haktan yararlanmaları, çiftçimizin menfaatine olacaktır. Birliğimize üye olmayan çiftçilerimizden ise su kullanım ücreti farklı tarife üzerinden olacak."

(ES-ERG-

27.04.2012 10: 08: 58

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Uygun 1 Mayıs Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title