Haberler

Şair ve Yazar Tazeoğlu, Yüreklere Dokundu

Güncelleme:

D.Ü'deki şiir ve söyleşi etkinliğine katılan şair ve yazar Kahraman Tazeoğlu, kâh öğrencilerin yüreklerine dokundu kâh esprili üslubu ile güldürdü.

Dicle Üniversitesi Sosyal Bilgiler Kulübü, Şiir Kulübü ve Genç Kalemler Kulübü işbirliği ile Kahraman Tazeoğlu'nun katıldığı 'Bukre' isimli şiir dinletisi ve söyleşi öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleşen etkinliğe Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sosyal Bilgiler Kulübünün yapmış olduğu faaliyetleri tanıtan slayt gösteriminin ardından Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, şair Kahraman Tazeoğlu'na, Diyarbakır ve Dicle Üniversitesini hatırlaması için bir fincan takdim etti.

"KADINLAR ANLAMAK İÇİN DEĞİL SEVMEK İÇİN YARATILMIŞTIR"

Tazeoğlu da yıllardır Diyarbakır'a gelmek istediğini, beklenen davetin Dicle Üniversitesi tarafından yapıldığını belirterek, birçok şairin yetiştiği Diyarbakır'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Seni içimden terk ediyorum, Hoşçakal, Sevmeleri sana bıraktım, Ne zormuş, Araz" isimli şiirlerini seslendiren Tazeoğlu, kâh öğrencilerin yüreklerine dokundu kâh esprili üslubu ve hatıraları ile salondakileri güldürdü. "Yıllarca kadınları anlamaya çalıştım. Anladığım tek şey kadınlar anlamak için değil, sevmek için yaratılmıştır" diyerek salondakilerden büyük alkış alan Kahraman Tazeoğlu seslendirdiği şiirlerle coşkuyla katılımda bulunan öğrenci ve misafirlere gönüllerde, akıllarda kalan güzel anılar bıraktı.

Yaklaşık 2 saat süren şiir dinletisi Tazeoğlu'nun kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi. Mahalle Muhtarı Fahrettin Güler' de Yenişehir Belediye Başkanına ve ekibine bu çalışmalarından dolayı Şehitlik halkı adına teşekkür etti .

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Kahraman Tazeoğlu Ziya Gökalp Diyarbakır Yerel Haberler

title