Haberler

Sagiad Gençlerin Çalışma Hayatına Geçişini Kolaylaştıracak

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği(SAGİAD) Başkanı Metin Sert, İş adamları olarak sadece ticaret yapma misyonuyla değil, Türkiye ekonomisini büyütme, ülkeye ve millete hizmet etmek için yola çıktıklarını söyledi.

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği(SAGİAD) Başkanı Metin Sert, İş adamları olarak sadece ticaret yapma misyonuyla değil, Türkiye ekonomisini büyütme, ülkeye ve millete hizmet etmek için yola çıktıklarını söyledi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON) ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu'na (MARİFED)'a bağlı olarak faaliyet gösteren SAGİAD, Akyazı ilçe yeni dernek binasında işverenlere, İŞKUR hibe ve destek programları ve bunların güncel uygulamaları konulu seminer düzenledi.

İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya işbaşı eğitim programları, istihdam garantili kurs programları, sigorta ve maaş hibeleri ile işverene kolaylıklar sunan İŞKUR destek programları hakkında eğitim semineri verdi.

Açılış konuşması yapan SAGİAD Akyazı ilçe Başkanı Metin Sert, İlçedeki iş adamlarının teşviklerden haberdar olması ve yararlanması amacıyla seminerin düzenlendiğini, bu tür etkinliklerin periyodik olarak devam edeceğini söyledi.

Sadece üyelere değil, bütün girişimcilere Akyazı SAGİAD şubesi olarak açık olduklarını ifade eden SAGİAD İl Genel Sekreteri İbrahim Bozkurt "Verilen seminerlerle, sosyal güvenlik bilinç seviyesi artırılmıştır. Sivil toplum örgütleri, eğitim camiası ve iş dünyası arasında, işbirliği geliştirme platformu oluşturulmuştur. Nitelikli eleman yetiştirme sayısı çoğalarak, işgücünün kalitesini artırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya firmalara personel alımı ile ilgili "İş Başı eğitim programı - Sertifika programları ve İstihdam garantili kurslar ile firmaların personel ihtiyaçlarına yardımcı oldukları program hakkında bilgi verdi. Tekin Kaya, şunları söyledi: "Personel çalıştıran firmaların bile başvura bildiği bu programlar ile personelinizi kendiniz seçiyorsunuz. Bizde o personelin 6 ay boyunca günde 25 TL olacak şekilde maaşını ödüyoruz. Firmanın ihtiyacı kaynakçı olması halinde personel alımlı kurslar açıyoruz ve siz firma olarak bu kursta hem personeli siz yetiştiriyor hem de içlerinden istediğinizi işe alıyorsunuz. Ayrıca bu aldığınız personelin 6 ay boyunca SGK ücretini de kurum olarak biz ödüyoruz. Firmalar bize gelerek ihtiyaçlarını belirtsinler, bizde kendilerine çözüm önerilerimizi ve yollarını gösterelim" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Sakarya Marmara Akyazı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title