Haberler

Recepli Köyü, Binlerce Kişiyi Hayır Yemeğinde Ağırladı

Manisa'nın Yuntdağı köylerinden Recepli'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Muhammed Zühdü Efendi'yi Anma ve Hayır Yemeği bu yıl da Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen binlerce kişinin katımlıyla gerçekleşti.

Manisa'nın Yuntdağı köylerinden Recepli'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Muhammed Zühdü Efendi'yi Anma ve Hayır Yemeği bu yıl da Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen binlerce kişinin katımlıyla gerçekleşti.

Etkinliğe AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz da katıldı.

Muhammed Zühdü Efendi'nin yaşadığı dönemde yaptığı hayır günlerini gelenek haline getirerek bugünlere taşıyan Recepli köyü halkı ile Manisa İl, İlçe ve Köyleri Dayanışma Derneği, köye gelecek misafirler için günler öncesinden hazırlıklarını tamamladı.

Misafirlere ikram edilmek üzere kazanlar dolusu yemekler hayır gününe yetiştirildi. Manisa ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden binlerce kişi, sabah erken saatlerde Recepli'ye geldi. Katılımın yoğun olması sebebiyle jandarma çevrede güvenlik önlemi aldı. Muhammed Zühdü Efendi'nin türbesini ziyaret eden vatandaşlar, hayır yemeğine her yıl geldiklerini ve buradaki manevi atmosferi doyasıya yaşadıklarını belirtti.

HAYIR DAVETİ HER YIL DEVAM EDECEK

Muhammed Zühdü Efendi'nin hayattayken başlattığı hayır davetinin her yıl yapılmaya devam edeceğini belirten Manisa İl İlçe ve Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Uysal, "Hayır yemeğimizde 1 ton nohuttan etli nohut yemeği, 850 kg buğdaydan etli keşkek yemeği, 176 çuval undan köy ekmeği, 500 kg buğdaydan zerde tatlısı, 80 küçükbaş ve 2 büyükbaş hayvan dualar eşliğinde üyelerimiz, köy halkı ve gönüllü çalışanlarımızca hazırlanarak ülkemizin muhtelif yerlerinden bu hayır amaçlı dayanışma yemeğine iştirak eden misafirlerimize sunuldu" dedi.

Alibeyli Belde Başkanı Haşim Yener Bilir

ve dernek yetkilileri tarafından karşılanan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Muhammed Zühdü Efendi türbesinde dua ederek vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Köy muhtarı ve dernek yetkililerinden yapılan faaliyetler hakkında bilgi alan Yurttaş, yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda yardım edeceği sözünü verdi. Köy muhtarı Cavit Ertaş, köyde iki adet su deposu bulunduğunu ancak binlerce insanın katıldığı hayır yemeğinde su sıkıntısının yaşandığını ve köylerinde cep telefonlarının çekmediğini belirtti. Milletvekili Yurttaş, su sıkıntısının giderilmesi ve gsm baz istasyonu konusunda gerekli yerlerle görüşeceğini ve yardımcı olacağını ifade etti. Ayrıca Yurttaş, hayır yemeğine katılan vatandaşlar tarafından istenen piknik masaları konusuyla da ilgileneceği sözünü verdi.

İGM BAŞKANI SOLMAZ'DAN MADDİ YARDIM SÖZÜ

Hayır yemeğine katılan Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz türbe ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, Recepli Külliyesi için insanların yararına kullanılmak üzere ve bu hayır şenliğine destek olmak amacıyla İl Genel Meclisi tarafından yüklü bir miktarda maddi yardım yapılacağı sözünü verdi.

MUHAMMED ZÜHDÜ EFENDİ KİMDİR?

Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesindeki Asmacık Köyü'nde 1882 yılında doğan Muhammed Zühdü Efendi, Bergama Karacaahmet Medresesi'nde eğitim gördü. 1903 yılında Konya Kadınhan'a giderek ilim öğrenen ve 1909 yılında tekrar köyüne dönerek burada köylüler tarafından yaptırılan medresede 16 yıl ders veren Muhammed Zühdü Efendi, 1925 yılında Recepli Köyü'ne yerleşti. Seydişehirli Hacı Abdullah Efendi'nin halifesi Akhisarlı Abdülcelil Efendi'den manevi ilim almış olan Muhammed Zühdü Efendi, Recepli'de örnek hayatıyla hem köy halkı hem de çevrede herkesin ilgi odağı haline geldi. 15 Nisan 1962 yılında burada vefat eden Muhammed Zühdü Efendi, her yıl Mayıs ayında Türkiye'nin çeşitli illerinden binlerce kişinin katılımıyla türbesinin bulunduğu Recepli Köyü'nde hayır şenliğiyle birlikte anılıyor.

28.05.2012 12: 20: 04

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Yurttaş Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title