Haberler

Ramazan'da Camide 5 Vakit Namaz Kılan Çocuklar Ödüllendirilecek

Sorgun Salih Paşa Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Sorgun Müftülüğü’nün ortaklaşa başlattıkları uygulama çerçevesinde, Ramazan Ayı boyunca 5 vakit namazını camide kılan çocuklara bisiklet, tablet bilgisayar gibi çeşitli hediyeler verilecek.

Sorgun Salih Paşa Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Sorgun Müftülüğü'nün ortaklaşa başlattıkları uygulama çerçevesinde, Ramazan Ayı boyunca 5 vakit namazını camide kılan çocuklara bisiklet, tablet bilgisayar gibi çeşitli hediyeler verilecek.

Dernek Başkanı Ertuğrul Ateş, geçen yıl başlatılan bu uygulamanın bu yılda devam edeceğini ve verilecek ödüllerin biraz daha çeşitlendirildiğini söyledi.

Ateş, Hz. Peygamberimizin "Çocuklarınıza 7 yaşından itibaren namaz kılmayı emrediniz. 10 yaşına vardıklarında biraz zorlayınız ve ayrıca yataklarını ayırınız" hadisinden yola çıkarak "Haydi Çocuklar Namaza" parolası ile böyle bir uygulamayı başlattıklarını dile getirerek "Amacımız çocuklarımıza namaz kılmayı öğretmek ve sevdirmek. Bu uygulamamız 6 - 12 yaş arası tüm erkek çocuklarımız için geçerlidir. Ramazan ayı boyunca 5 vakit namazını camide kılan çocuklarımıza Ramazan Bayramı sabahı Bayram Namazı sonrasında hediyeleri verilecektir. Bu uygulamada bize sponsor olan tüm esnaf, kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertuğrul Ateş Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title