Haberler

Niğde Müftüsü'nden Ramazan Açıklaması

Güncelleme:

Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Ramazan ayındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gürpınar, Müftülükte düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl Ramazan ayının temasını "Hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve her zaman" olarak belirlediğini söyledi.

Ramazan ayının bereketinden istifade edilmesi amacıyla Müftülük olarak Niğde'de de hazırlıklar yapıldığını belirten Gürpınar, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı, Kur'an ayıdır. Öğrencilerimizin Kur'an eğitimleri Ramazan ayında da aksatılmadan devam edecek. Yaz kurslarında camiye gelen çocuklarımızın yaramazlıklarının cemaat tarafından hoş görülmesini istiyoruz. Merkez camilerde Ramazan ayı boyunca Öğle ve Yatsı Namazları'nda merkezi sistemden ve ayrıca tüm camilerimizde görevlilerimizce vaaz edilecek. Nevşehir ve Kırşehir'de kardeş şehir ilişkileri kapsamında karşılıklı vaaz programlarımız olacak."

İftar sofralarında gösteriş ve israftan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Gürpınar, "Muhtaç ve fakirler unutulmamalı, muhtaç aileler iftar sofralarında yer almalıdır. Öksüz, yetim, hasta, yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlara ulaşmaya çalışmalıyız." dedi.

Gürpınar, 190 Alo Fetva Hattı'ndan faydalanmak isteyenlerin saat 09.00'dan 23.00'e kadar arayabileceklerini sözlerine ekledi. - Niğde

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Alaaddin Gürpınar Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title