Haberler

Pursaklar'da yaklaşık 20 bin fide dağıtıldı

Güncelleme:

Pursaklar'da yaklaşık 20 bin fide dağıtıldı Pursaklar Belediyesi, Endemik Vadi'de ata tohumuna teşvik amacıyla yaklaşık 20 bin fide dağıtımı gerçekleştirdi.

Pursaklar'da yaklaşık 20 bin fide dağıtıldı

ANKARA - Pursaklar Belediyesi, Endemik Vadi'de ata tohumuna teşvik amacıyla yaklaşık 20 bin fide dağıtımı gerçekleştirdi.

Pursaklar Belediyesi, sağlıklı nesiller ve sağlıklı yarınlar için organik ürünlerin üretimi ve tüketimine destek olmak, vatandaşları ata tohumuna teşvik etmek amacıyla Endemik Vadi' de ücretsiz domates, biber, salatalık fidesi dağıtımına başladı.

"Burası Ankara kültürünü yaşattığımız özel bir alan"

Endemik Vadi'nin Ankara'nın kültürünü, bitkilerini ve hayvanlarını aynı anda sergilendiği özel bir alan olduğunu söyleyen Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "Burası Ankara kültürünü yaşattığımız, Ankara'nın bitkilerini ve hayvanlarını aynı anda sergileyebildiğimiz aslında çok özel bir alan. Bir taraftan hafta içleri öğrencilerime eğitim imkanı sunuyoruz. Bu öğrencilerimize gönüllülük esasına göre değil yaptığımız bir protokol dahilin de, hayat bilgisi, fen bilgisi derslerini burada uygulamalı bir şekilde görüyorlar. Diğer taraftan hafta sonu ve akşamları özellikle hemşerilerimiz keyifle vakit geçirebileceği bir alan oldu. Spor, eğitim, ürün çeşitliliği, Ankara'nın tanıtımı hepsini bir arada yaşattığımız bir alan" şeklinde konuştu.

"Bu özel fideleri dağıtma sürecimiz hiç bitmiyor"

Ata tohumlarının dağıtımına devam edileceğini aktaran Çetin, "Bugünde ata tohumları dağıtıyoruz hemşerilerimize bu özel fideleri dağıtma sürecimiz hiç bitmiyor. Yetiştirip paylaşmayı planlıyoruz. Bunu gerçekleştiriyoruz bir anlamda. Buranın bir çiftçilik faaliyeti olarak değerlendirilmesini asla istemiyorum. Bir aslında hobi ürünü ama beraberinde insanların toprakla buluşacağı kendi ürettiklerini yerli ve milli olanı soy takibi yapabilsinler diye yaptığımız bir çalışma" ifadelerine yer verdi.

" İkinci etap çalışmalarımız başladı"

Endemik Vadi'nin diğer etaplarının da yapımına başlandığını belirten Çetin, "Şimdi planlamamız bir ucundan bir ucuna kadar 1 buçuk kilometre olacak burası. Vatandaşımız buraya girdiği zaman ucundan ucunu gezdiği zaman yaklaşık 3 kilometre yol yürümüş olacak. İkinci etap çalışmalarımız başladı. Takriben onu da bir ay içerisinde sonlandırmış oluruz" dedi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pursaklar Belediyesi Pursaklar Ankara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title