Haberler

PTT Artık Altın Satışı Yapmaya Başladı

Antalya PTT Başmüdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, PTT Genel Müdürlüğü ile İstanbul Altın Rafinerisi Anonim Şirketi arasında imzalanan protokol kapsamında; 0,50 gram, 1 gram, 1,5 gram olmak üzere 3 çeşit, Pttmatiklerden ise sadece 1 gramlık...

Antalya PTT Başmüdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, PTT Genel Müdürlüğü ile İstanbul Altın Rafinerisi Anonim Şirketi arasında imzalanan protokol kapsamında; 0,50 gram, 1 gram, 1,5 gram olmak üzere 3 çeşit, Pttmatiklerden ise sadece 1 gramlık altın satışı yapılmak üzere gerekli düzenlemelerin yapıldığı, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya ve Trabzon illerinin "Pilot Bölge" olarak seçilerek satışlara başlandığı belirtildi.

Açıklamada Antalya'da Güllük ve Alanya PTT Merkez Müdürlüklerimizde hizmetin sunumu yapıldığı belirtilirek, "750,00 TL tutarı alış satış işlemlerinde fatura verilmesi zorunlu olduğundan bu tutardaki satışlarda; müşterinin Ad-Soyad T.C./Vergi No ile Adres bilgisinin girilmesi zorunlu olup, işleme ilişkin fatura Şirket tarafından müşterinin beyan ettiği adrese gönderilecektir. İşlem yaptıran müşterinin işlem tutarı 750,00 TL'nin altında olsa bile fatura talep etmesi durumunda; aynı şekilde Ad-Soyad T.C./Vergi No ile Adres bilgisi girilerek Şirket tarafından fatura gönderilmesi sağlanabilecektir. Pttmatiklerden yapılacak işlemlerde Wincor - Nixdrof marka Pttmatiklerin 50 Kr. lik bozuk para keselerinden sadece 1 gramlık altın satışı gerçekleştirilecektir. Pttmatikten altın alış işlemi yapılmayacaktır" denildi.

Üzerinde "PTT ve PTT Altın" yazan gram altın çeşitlerinin alış işleminin yapılacağı bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PTT dışında başka kanallardan satışı gerçekleştirilen İAR (İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş.) altını ile piyasada bulunan markasız veya farklı şirketlere ait gram altın çeşitlerinin alış işlemi gerçekleştirilmeyecektir." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Altın Rafinerisi Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title