Haberler

Prof. Dr. Sezgin Uzun Omü'de Törenle Anıldı

Geçen günlerde geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Uzun’un anısına, anma töreni düzenlendi.

Geçen günlerde geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Uzun'un anısına, anma töreni düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Fahrettin Tosun Konferans Salonu'nda düzenlenen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt, öğretim üyeleri, öğrenciler, Prof. Dr. Sezgin Uzun'un ailesi ve yakınları katıldı.

Tören, Prof. Dr. Sezgin Uzun özgeçmişinin anlatıldığı slayt gösterimi ile başladı. Gösterimin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt ve öğretim üyeleri ve birer konuşma yaptılar.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Bizim kültürümüzde Hakkın rahmetine kavuştuktan sonra arkasından kendisini iyi duygularla anan dostlar, öğrenciler bırakmak gerçekten son derece önemlidir. Biliyorsunuz insan eserleriyle yaşar. Önemli olan adam gibi yaşayıp iyi eserler bırakmak, vefat ettikten sonra geride bıraktığımız insanların bizi hayırla yad etmesi ve bizim için dua etmesidir. Sezgin hoca organik tarım konusunda önemli eserler üretti. Ümit ediyorum ki onun bu çalışmasını geride bıraktığı arkadaşları ve öğrencileri daha da ilerletecek, buradan çıkacak her ürün de Sezgin hocamın hanesine sevap olarak yazılacak ve burada onun ruhu o zaman rahat edecektir. Sonunda ölüm olduğuna göre, bu dünyada birbirimizi kırıcı ve üzücü eylemlerden uzak durmamız gerekmektedir. Ölüm bizim için en güzel örnektir. Bu örnekleri sıkça yaşıyoruz. Bu yaşadığımız örneklerin, bu ibretin sadece yaşanıldığı o anda değil, devamlı olarak sürmesidir. Bu ibreti her zaman hatırlamamız ve bu dünyada birbirimizi kırıcı, üzücü eylemlerden uzak durmamız gerekmektedir. Sonunda ölüm olduğuna göre; hiç bir hırs, hiçbir arzu bir diğerimizi kırma, yapılanları param parça etme, fitne çıkarma lüksüne gitmemelidir. Bu noktada ölümü her zaman hatırlamalı, yaptıklarımızı kontrol etmeli, kendimizi hesaba çekmeli ve ölen insanları unutmamalıyız. Onun için anma töreninin son derece önemli olduğu kanaatindeyim. En önemlisi de Sezgin Hoca'nın bıraktığı yolda yürüyerek onun yaptığı çalışmaları ilerletmenin onun anısına gerçek sahip çıkma olduğunu düşünüyorum."

Tören, Prof. Dr. Sezgin Uzun'un görüntülerinin yer aldığı video sunumuyla sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mahmut Aydın Orhan Kurt Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

İlknur Karataşzuleyhakaratas@gmail.com:

Keşke sunumu ekleseydiniz siteye. Uzaktaki sevenleri olarak töreni bizlerde izleseydik... Ruhun şaad olsun sevgili hocam...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title