Haberler

Prof. Dr Durmuş Günay, Sezai Karakoç'u Anlattı

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, BEÜ’de Sezai Karakoç’u anlattı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, BEÜ'de Sezai Karakoç'u anlattı.

BEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in yanı sıra şair Ebubekir Eroğlu, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Fahri Semiz, Rektör Yardımcıları, idari ve akademik personelin yanı sıra öğrenciler katıldı. Program, Sezai Karakoç'un hayatının anlatıldığı film gösterimi ile başladı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, "Diriliş Ekolü ve Sezai Karakoç" konulu konferans verdi. Günay, "Üniversitenize bu ülke adına şükran borçluyuz. Üniversitelerin bir ödevi de bir ülkenin değerlerini fark etmek, onları değerlendirmektir. Onlara gerektiği itibarı göstermektir. Aramızda Sezai Karakoç çizgisi istikametinde sanatını ve şiirini yürüten Ebubekir Eroğlu da var. Ülkemizin çok güçlü bir şairi aramızdadır. Ben daha ziyade Sezai Karakoç'un esas düşünce dünyasıyla yapmak istediği şeyi ve üzerine inşa ettiği bütün fikirlerini, medeniyet kavramını, o kavram etrafındaki kültür, millet, diriliş gibi kavramlar üzerinde konuşmak istiyorum" diye konuştu.

Günay, Karakoç'un temel tezinin medeniyet kavramı olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, "O'na göre, veya medeniyet tezine göre toplumumuzun yaşadığı sorun 'Medeniyet Krizi'dir' Çözüm ise Medeniyetimizin dirilişidir" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ebubekir Eroğlu Sezai Karakoç Durmuş Günay Mahmut Özer Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title