Haberler

Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 169. Yıldönümü

Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle şehit emniyet mensubu aileleri ile bir araya gelinirken, şehitlikte ise anma töreni düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle şehit emniyet mensubu aileleri ile bir araya gelinirken, şehitlikte ise anma töreni düzenlendi.

Polisevi'nde düzenlenen programda Şehit Emniyet mensuplarının aileleri ile Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karlı, Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Emniyet Mensupları bir araya geldiler.

Malatya Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen törende ise, Şehitlik Anıtı'na Emniyet Müdürlüğü, Polis Meslek Yüksekokulu ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı'nın çelenkleri sunuldu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Anıt Özel defterini imzalayan Emniyet Müdürü Nuri Uluayak şu ifadeleri kaydetti:

"Aziz şehitlerimize; Türk milletinin ve bizlerin haklı gururusunuz, nur içinde yatın. Bizler de sizler gibi şehitlik mertebesine erişmek için vatan sevgisi ve vazife aşkı ile dolu olarak hazır bekliyoruz. Vatan topraklarını, yıllardır bir arada yaşamış ve yaşama kararlılığında olan milletimizin, birlik ve beraberliğini modem, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, sizlerden aldığımız güç, inanç ve özveriyle, Atatürk İlke ve İnkılapları çerçevesinde, sonsuza kadar koruma ve yaşatma azmi ve kararlılığındayız. Emanetiniz emin ellerdedir rahat uyuyunuz. Bu duygu ve düşüncelerle gücünü halktan ve kanunlardan alan, her yerde ve her şartta halkımızın yanında olan Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıldönümünde, canlarını feda etmekten çekinmeyen siz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Şehitlikteki törenden sonra törene katılan protokol üyeleri ve şehit yakınları şehit mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bırakıp, dua etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

title