Haberler

PAÜ'de Arkeoloji Uygulamaları Sempozyumu Yapılıyor

Güncelleme:

PAÜ, Arkeolojik Alanlarda Koruma ve Onarım Prensipleri konulu 1. Uluslararası Arkeoloji Uygulamaları Sempozyumuna ev sahipliği yapıyor.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) "Arkeolojik Alanlarda Koruma ve Onarım Prensipleri" konulu 1. Uluslararası Arkeoloji Uygulamaları Sempozyumu'na ev sahipliği yapıyor.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Keskin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, sempozyum yürütücüleri Prof. Dr. Celal Şimşek ve Prof. Dr. Bilal Söğüt, yurt içi ve yurt dışından gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından PAÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri müzik dinletisi sundu.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Yürütücüsü Prof. Dr. Bilal Söğüt yaptığı açılış konuşmasında, "Son yıllarda ülkemizdeki arkeolojik çalışmalar ve eserlerin korunması ile ilgili uygulamalar konusunda önemli gelişmeler olmaktadır. Bunun neticesinde tüm kazı başkanları, kazılarda ortaya çıkardığı eserler ile ilgili restorasyon çalışmalarına ağırlık vermeye başlamışlardır. Çünkü kazmak demek, gerekli tedbirler alınamaz ise aynı zamanda tam olarak tahribata açmak anlamına gelmektedir. Bu konuda ortak bir prensip koymak için iki bölüm olarak bu toplantıyı düzenlemeye karar verdik" dedi.

Denizli'de bugüne kadar 19 antik kentin tespit edildiğini belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise, "Tarihe ışık tutacak bir çok değer toprağın altında hoca ve öğrencileri bekliyor ve insanlarla buluşmayı bekliyor. Arkeoloji dendiği anda Türkiye ve Dünya'da Pamukkale Üniversitesi akıllara geliyor. Akademisyen ve öğrencilerin özverili çalışmalar neticesinde bu başarıya sahip oluyoruz. Bu yönde bizlerde üstümüze düşen görevleri yerine getiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Temsilcisi Levent Zoroğlu'nun oturum başkanlığı yaptığı ilk oturuma geçildi. Oturumda Andreas Schachner, Marcella Frangipane, Eşref Abay ve Sacit Pekakkazı çalışmaları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Daha sonra Pamukkale Üniversitesi'nin kazı alanlarından derlenen fotoğraf sergisi gezildi.

14 - 16 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan sempozyumda toplam 36 bildiri sunulacak. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Bilal Söğüt Osman Zolan Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title