Haberler

Parlak: 'Esnaf Mutluysa, Herkes Mutlu Demektir'

Güncelleme:

Ak Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Alaattin Parlak'a, Koşuyolu, Gürsel caddesi ve sağlık ocağı esnaf ziyaretlerinde büyük ilgi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak parti) Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Adayı Alaattin Parlak'a, esnaf ziyaretlerinde bir hayli ilgi var.Ak parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Alaattin Parlak, beraberinde Ak parti Bağlar ilçe başkanı Hüseyin Yalar, belediye meclis üyesi adayları Muhammed Akar, Murat Aksoy, Ahmet Öcal, Hazım Gönen, Uğur Apaydın, Ensari Ensari, Kazım Artar, İhsan Çubuk, Mahmut Koşan, Mehmet Ali Çakır, Ali Serdar, Fehmi Demir, Abdülkerim Karabulut ve kalabalık bir partili grubu ile beraber, bir dizi esnaf ziyaretlerinde bulundu.

İlk olarak Koşuyolu Sunay Caddesi, Gürsel Caddesi ve Sağlık Ocağı caddesi üzerindeki esnafları ziyaret eden Alaattin Parlak ve beraberindeki heyete, esnaf ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

ESNAFLAR VE TÜCCARLAR TİCARETİN ÖNEMLİ AKTÖRLERİ

Esnaflarla sohbet ederek, hal hatırlarını soran ve sorunlarını dinleyen Alaattin Parlak, şunları söyledi:

"Kentsel ticaretin en önemli aktörleri, kuşkusuz esnaflar, tüccarlar, kısacası ticaret erbabıdır. Aynı zamanda esnaflar, toplumumuzun ve ekonomimizin istikrar unsuru ve orta direğidir. Esnaflarımız, özellikle mahalle esnafları, bir insanın ailesinden parça gibidir. Ak parti olarak esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını hiç bir zaman ötelemedik ve ertelemedik. Bütün sorunların üzerine giderek, kalıcı ve köklü çözümler ürettik. KOSGEB'in daha önce sadece üretime yönelik olarak vermiş olduğu kredileri, hizmet sektörü için de vermeye başladık. Önümüzdeki günlerde Bağ-kur prim borçları içinde yeni bir yapılanma söz konusu olacak. Büyük ihtimal faizin yarısının silinmesi ve geri kalanın da 36 aya kadar taksitlendirilmesi düşünülüyor.

BELEDİYECİLİKTE SINIFTA KALDILAR

Ancak takdir edersiniz ki, bazı sorunların çözüme kavuşması için belediyecilik hizmetlerine ihtiyaç var. Ama ne hazindir ki, yıllardır belediyecilik hizmetlerinden faydalanamayan Bağlar ilçemiz, bu konuda hak ettiği değeri göremedi. Bugün geldiğimiz noktada çöplerin toplanmamasından, belediyelerin yapması gereken alt yapı ve üst yapı hizmetlerinden söz ediyoruz. Belediyeler, slogan değil, icraat üretilmesi gereken makamlardır. Halkımız son dönemlerde BDP'ye açık çek sundu. Ancak BDP belediyeleri, proje belediyeciliği değil, sadece slogan belediyeciliği yaptılar. Düşünebiliyor musunuz, 5 Nisan, Kaynartepe ve Muradiye gibi yoğun bir nüfusun yaşadığı mahallelerimizin bile oyun parkları yok. Çocuklarımız, daracık sokaklarda oynamak zorunda mı? Çocuklarımızın yararlanabileceği oyun parkları, gençlerimizin ücretsiz istifade edebileceği sportif tesisler ve genç kızlarımız ile kadınlarımıza hizmet edecek sosyal alanlar inşa etmek çok mu zor? Hayır değil. Ama niyet etmek ve kolları sıvamak gerekir"

ALLAH; BAŞBAKANIMIZDAN RAZI OLSUN

Bağlar sağlık ocağı caddesinde ikamet eden lösemi hastası Muhammed ve Bünyamin Adlı iki çocuğun babası Turgay Akar da, Alaattin Parlak'a başarılar diledi. Turgay Akar'ı, sağlık ocağı caddesi üzerine bulunan evinde ziyaret eden Alaattin Parlak ve beraberindekilere, memnuniyetini dile getiren Turgay Akar, gözyaşları içinde şunları söyledi:

"Allah; sayın başbakanımızdan ve hükümetimizden razı olsun. Lösemi hastası çocuklarım Muhammed ve Bünyamin'in tedavisini üstlenerek, büyük bir kadirşinaslık örneği sergilediler. Çocuklarım 2002 yılından bu yana Başbakanlığın himayesinde lösemi tedavisi görüyorlar. Allah'a; şükürler olsun, durumları çok iyi"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Alaattin Parlak Ak Parti Koşuyolu Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title