Haberler

Paravolleyciler Destek Arayışında

Çoğunlukla bedensel engelli bireylerin yaptığı bir spor dalı olan ve “oturarak voleybol” olarak da adlandırılan paravolleyin Adana’daki temsilcileri, henüz yeni bir branş olan paravolleyin tanıtımı için destek arayışlarını sürdürüyor.

Çoğunlukla bedensel engelli bireylerin yaptığı bir spor dalı olan ve "oturarak voleybol" olarak da adlandırılan paravolleyin Adana'daki temsilcileri, henüz yeni bir branş olan paravolleyin tanıtımı için destek arayışlarını sürdürüyor.

Adana paravolley takımının oyuncuları Mehmet Şerif Görmezöz, Yunus Özvatan, Gökhan Gök, Savaş Aygün, Nebi Teke ve Ali Ünsal, bu kapsamda, Üç Kalem Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş'yi ziyaret ederek, yeminli mali müşavirler Nihat Ceylan, Ferhat Demirkıran ve Mustafa Ateş ile görüştü.

Sporcular, ülkemizde 2006 yılında Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından branş haline getirilen paravolley ile ilgili bilgi verdikleri Ceylan ve Demirkıran'dan manevi destek istedi. Adana'nın bu spor dalında lokomotif olduğunu belirten sporcular, kendi takımlarından milli takıma sporcu gönderdiklerini ve bu spor branşını daha çok tanıtmak istediklerini söylediler.

Yeminli Mali Müşavir Nihat Ceylan da, engelli bireylerin yaptığı bu spora destek olacaklarını söyledi. Bu tarz sporların, engellilerin hayata tutunma kaynağı olduğunu belirten Ceylan, "Engellilerin böyle güzel sporlar yapması bizleri mutlu ediyor. Sizlerin yaptığı bu spora, bizler de duyarsız kalmayıp, maddi ve manevi olarak destek olacağız. Her zaman arkanızdayız" dedi.

PARAVOLLEY NEDİR?

Oturarak oynanan paravolley, çoğunlukla bedensel engelli bireylerce yapılan bir voleybol çeşidi. 10x6 metrelik köşegen sahada, erkeklerde 1,15 metre, bayanlarda 1,05 metre yüksekliğindeki fileler ile oynanıyor. Normal voleyboldan temel farkı ise servis vuruşu, hücum vuruşu ve blok esnasında oyuncunun vücudunun bir bölümünün yerle temas etmek zorunda olması. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Şerif Gökhan Gök Özvatan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title