Haberler

Özürlülerden Duygulandıran Gösteri

Kütahya'nın Simav Gülizar Eren İlköğretim Okulu Özel Alt Sınıfı'nda Okuyan 10 Özürlü Öğrencinin Yılsonu Etkinlikleri Kapsamında Belediye Düğün Salonunda Sunduğu Gösteri Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Kütahya'nın Simav Gülizar Eren İlköğretim Okulu Özel Alt Sınıfı'nda okuyan 10 özürlü öğrencinin yılsonu etkinlikleri kapsamında belediye düğün salonunda sunduğu gösteri renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler protokol mensuplarıyla programa katılanları duygulandırdı. Öğretmenleri İsmail Bacaksız ile birlikte izleyici karşısına çıkan öğrenciler ortalığı birbirine katkı. Sahnede yerinde duramayan öğrencilerin dramı izleyenleri hem ağlattı hem de güldürdü.

Özürlü öğrencilerin yılsonu etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Mevlüt Kahraman'ın açış konuşmasının ardından sahne alan öğrenciler hünerlerini sergiledi. Öğrencilerin seslendirdiği birbirinden güzel şarkı ve türkülerle şiirlere protokol ile izleyenlerde eşlik etti. Diğer çocuklardan farkları olmadıklarını ispatlamak için akrobasi hareketleri bile yapan öğrencilerin iki saat süren gösterisi ayakta alkışlandı. Gecenin sürprizi olarak sahneye nikah masası kuran özürlü öğrenciler senaryo gereği arkadaşları İnci ile Ömer'i kaymakam Samet Ercoşkun ile eşi Huriye Ercoşkun'un nikah şahitliğinde evlendirdikten sonra pasta kesip hep birlikte düğün yaparak gönüllerince eğlendiler.

Böylesine anlamlı bir etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür eden Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, engelli bireylerin topluma kazandırılmasının, sadece okul ve ailenin değil tüm toplumun ortak meselesi olduğunu söyledi. Engelli çocukların sadece ailelerin evladı değil herkesin evladı olduğunu söyleyen Ercoşkun, özürlü çocuklara sadece belirli günlerde değil, her zaman sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek," Özürlü çocuklarımızın daha fazla şevkate ihtiyaçları var. Çocuklarımızın topluma kazandırılmasında bizlere, sivil toplum kuruluşlarına ve ailelere büyük görevler düşmektedir. Ayrıca Gülizar Eren İlköğretim Okulumuzdaki tüm öğretmenlerimizi kutluyorum" dedi.

İlçede ilk kez düzenlenen etkinliğe kaymakam Samet Ercoşkun'un yanı sıra Belediye Başkanı Rıza Özdemir, Garnizon Komutanı Üsteğmen Bora Taşdelen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, İlçe Emniyet Müdürü Nadi Ünver, diğer daire müdürleri, veliler ve vatandaşlar katıldı.

(MY-EFE) 12.06.2008 15:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title