Haberler

Özel İdare 2012 Faaliyet Raporu Kabul Edildi

Güncelleme:

Samsun İl Gene İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Arslan, İl Özel İdaresi 2012 yılı faaliyet raporunu meclise sundu.

Samsun İl Genel Meclisi 2013 yılı Mart ayı 5. birleşiminde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan, İl Özel İdaresi 2012 yılı faaliyet raporunu meclise sundu.

2012 yılı faaliyet raporuyla ilgili konuşmasında İl Özel İdaresi'nin alt yapı hizmetlerinde yüzde 35'lik nüfusa; eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, emniyet, gençlik spor, çevre, kültür turizm vb. hizmetlerde ise nüfusun tamamına hizmet verdiklerini kaydeden Genel Sekreter Adem Arslan, köylere yönelik yaptıkları proje ve faaliyetlerin yanında; Samsun'un eğitiminden sağlığına, tarımından sporuna, sosyal hizmetlerden turizmine her alanda çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti.

Arslan konuşmasında, "İdaremiz tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken ilimizin çağdaş, yaşanabilir bir kent olması için karar organımız İl Genel Meclisimiz ile uyum içerisinde çalışmakta, meclisimizin aldığı kararlar yasalar çerçevesinde ilgili kamu kurumu ve kuruluşlar ile işbirliği halinde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götürmenin gayreti içersindeyiz. 2012 yılı içersinde İl Genel Meclisimiz 70 birleşim, 11 toplantı yapmış olup, bu toplantılarda 168 adet karar almıştır. 2012 yılı içerisinde İl Encümenimiz 47 toplantı yapmış olup, bu toplantılarda 740 adet karar almıştır" dedi.

937 köyde, 8 bin 190 km yol ağının mevcut olduğunu, kırsalda yaşayan 366 bin 685 vatandaşa her zaman hizmetin en iyi şekilde sunulduğunu vurgulayan Genel sekreter Adem Arslan, "2012 yılı içerisinde idaremiz tarafından (Özel İdare + KÖYDES) bin km stabilize, 2 bin 211 km yama, 111,50 km onarım, 25 adet de menfez ve sanat yapısı işi gerçekleştirilmiştir. Su ve kanal hizmetleri bakımından sorumluluk alanında 863 (74 köy orman köyü toplam 937) köy bulunmakta, bunlardan 807 si şebekeli, 40'ı çeşmeli olmak üzere 847 köyümüz sulu, 16 köyümüzün ise suyu yetersiz durumdadır. Susuz köyümüz yoktur" diye konuştu.

Samsun'da geçen yıl meydana gelen sel felaketlerine değinen Arslan, "İl genelindeki köylerimizde toplam 23 adet köprü, 184 adet menfez ve diğer sanat yapısı, 367 km stabilize, 108,5 km asfalt, 43 içme suyu hattı, 2 adet kanalizasyon şebekesi hasar görmüş, sel felaketi sonrası oluşan zararın telafisi için, idaremiz personeli, iş makineleri ile gece gündüz demeden seferber olmuş köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya gayret etmiştir" şeklinde konuştu.

İlk ve orta öğretimde 27 adet okul yapımı ve 139 onarım projesini hayat geçirdiklerini kaydeden Arslan, kültür varlıklarını korunmasına yönelik 2012 yılında 12 adet proje sonuçlandırıldığını, bu projelerden ise Çakallı Taşhan, Ladik Kültür, Fazıl Kadı Gençlik Merkezi, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi proje çalışması, Kent Müzesi restorasyonu, Hızır Bey Türbesi ve Vezirköprü Sokak Sağlıklaştırma projelerinin İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Ar-Ge çalışmalarından bahseden Adem Arslan, "2012 yılı içerisinde toplam 6 adet proje tamamlanmış olup, projelerin toplam bedeli 3 milyon 13 bin 307 TL olmak üzere toplamda 2011-2012 yılı içerisinde 1 milyon 266 bin 443 TL hibe ilimize kazandırılmıştır. Sınır ötesi işbirliği programında sözleşmesini imzaladığımız 165 bin 280 euroluk Karadeniz Alanındaki Temel Büyüme İçin Bir Adım projesi devam etmekte olup, bu çok taraflı işbirliği programında Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Ukrayna ve Yunanistan olmak üzere 7 katılımcı ülke daha yer almaktadır" açıklamasında bulundu.

2012 yılı İl Özel İdare faaliyet raporunu İl Genel Meclisi'ne sunan İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İdaremizle işbirliği halinde uyumlu bir çalışma sergileyerek, hizmet verdiğimiz kişi ve kurumların memnuniyetini en üst seviyede tutmaya gayret gösteren, sürekli iyileşmeyi ve hizmet standardını yükseltmeyi hedefleyen, ilimizin gelişimine katkıda bulunmak için çalışan İl Genel Meclisimizin değerli başkan ve üyelerine, idaremizin her kademedeki kıymetli çalışanlarına Sayın Valim ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum."

Genel Sekreter Adem Arslan'ın faaliyet raporunu sunmasının ardından İl Genel Meclisi oy birliği ile faaliyet raporunu onayladı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title