Haberler

"Otizmli Çocuklar İçin Güvenlik Projesi" Protokolü İmzalandı

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Otizmli Çocuklar İçin Güvenlik Projesi" işbirliği protokolü imzalandı.

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Otizmli Çocuklar İçin Güvenlik Projesi" işbirliği protokolü imzalandı.

Otizmde farkındalılık oluşturmak amacıyla proje çalışmalarına devam eden Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile oluşturdukları ortak proje kapsamında "Otizmli Çocuklar İçin Güvenlik Projesi" hazırladı. Proje kapsamında Kastamonu'da yaşayan otizmli ve ağır zihinsel engelli çocukların kaybolma olaylarında çocukların hızlı bir şekilde bulunabileceği mekanizmaların oluşturulması amaçlanıyor. Hüseyin Üster Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda İl Emniyet Müdürü Sami Uslu ile Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, düzenlenen törende işbirliği protokolünü imzaladı.

Göreve geldiği andan itibaren sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğini belirten Emniyet Müdürü Sami Uslu, "Emniyet müdürlüğümüz toplumun her kesiminden gelen talepleri en dramatik şekilde izleyen ve gören bir kurumdur. Toplumda gördüğümüz sıkıntıların çözümü noktasında bir farkındalılık oluşturmak için bu tür projeleri uygulamaktayız. Uygulamaya koyduğumuz projelerin ne kadar yararlı projeler olduğunu kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla öğreniyoruz" dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'eğitimde bir ferdi dahi feda edemeyiz' sözünü hazırlatan Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, "Güvenli Okul, Güvenli Eğitim" çalışması adı altında emniyet birimleri ile sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi. Aksoy, kayıp çocukların çabuk bulunabilmesi için etkin ve verimli çalışmaların önceden tespitinin yapılması için projenin büyük öneme sahip olduğunu kaydetti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title