Haberler

Ot ve Saman Karaborsada

Hayvan yetiştiricileri Kurban Bayramı'nda satamadığı hayvanları geri getirince ot ve saman fiyatları tavan yaptı.

Hayvan yetiştiricileri Kurban Bayramı'nda satamadığı hayvanları geri getirince ot ve saman fiyatları tavan yaptı. Saman Satıcısı Murat Gözütok, yazın bir ton samanın 200-250 liradan satılırken şimdilerde ise samanın 550-600 liraya kadar çıktığını söyledi.

Hem saman fiyatına zam geldiğini hem de saman bulamadıklarından yakınan Saman Satıcısı Murat Gözütok, "Samanın fiyatı 2-3 katına çıktı. Böyle giderse daha da çıkacak gibi görünüyor" dedi.

Ot satıcısı Remzi Yücel ise yaz aylarında tonu 200 liradan alıcı bulamazken şimdi 700 liraya kadar çıktığını belirtti. Ot ve samanın karaborsaya düştüğünü öne süren Yücel, "15 köy dolaştım. 4 ton ot ancak bulabildim. Kurban Bayramı'nda satılmayıp geri getirilen hayvanlar yüzünden üreticiler ellerindeki ot ve samanı satmak istemiyor. Zaten ancak kendi hayvanlarına bile ot ve samanı azaltarak veriyor" şeklinde konuştu.

Hayvan besleyici İsmail hakkı Ekinci ise köylülerin artık çayırlarını biçmemesi ve tarlalarını ekmemelerinin ot ve saman fiyatların artmasına neden olduğunu söyledi. Ekinci, bu durumun hayvan besleyicilerini zor durumda bıraktığını ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Ekinci Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title