Haberler

Ortaca Polisi Muhtarlarla 2013'ü Değerlendirdi

Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, mahalle muhtarlarıyla 2013 yılının değerlendirmesini yaptı.

Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, mahalle muhtarlarıyla 2013 yılının değerlendirmesini yaptı.

Toplantıya İlçe Kaymakam Hüseyin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Emniyet Müdür Yardımcısı Reşat Eldemir, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Hüseyin Başkan, Karakol Amiri Komiser Yardımcısı İlyas Demir, Asayiş Büro Amiri Komiser Yardımcısı Oğuzhan Orhan, Terörle Mücadele ve Güvenlik Büro Amiri Baş Polis Turgut Lal, 13 Mahalle Muhtarları ve Polise Yaşatma Derneği Üyeleri yer aldı.

Yapılan kahvaltıda konuşan İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal; "Muğla'mızın güzel ilçelerinden olan Ortaca'da güzel bir tesiste güzel insanlarla beraber olmak İl Emniyet Müdürü olarak ben çok mutlu oldum, teşekkür ederim. Bu gün burada muhtarlarımız, Emniyet Müdürlüğümüzün derneğinin başkan ve üyeleri ile beraberiz. Burada kahvaltıdan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde huzur toplantısı ve orada sorunların görüşülmesi, asayiş ve trafik sorunların görüşülmesi konusunda bir toplantımız olacaktır. Katıldığınız için başta kaymakam Bey olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum ve afiyet olsun diyorum. Bundan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki huzur toplantısında da olmak isterim" dedi.

Geçen 2 yılın asayiş olayları hakkında bilgiler veren İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık da, "2012 Yılında meydana gelen Aile İçi Şiddet olayları ile ilgili olarak İlgili mahkemeden Koruma kararı, Mülki Amirden Çağrı Üzerine Koruma kararı alınmış, bu olaylardan dolayı elim bir olay meydana gelmemiştir. 2013 Yılında meydana gelen Aile İçi Şiddet olaylarından İlgili mahkemeden Koruma kararı, Mülki Amirden Çağrı Üzerine Koruma kararı alınmış haklarında halen koruma kararı devam eden başka illerden gelen 2 olmak üzere toplam 37 mevcut olup, bu olaylardan dolayı elim bir olay meydana gelmemiştir. Bu olaylarla ilgili olarak ayrıca savcılıkça soruşturma yapılmaktadır. 2012 yılında meydana gelen bin 108 olayda toplam bin 261 Şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüphelilerden 22 kişi, 2013 yılında meydana gelen bin 287 olayda toplam bin 360 Şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüphelilerden 32 Kişi tutuklanmıştır. 2013 yılı olaylarında bir önceki yıla oranla yüzde16,16 oranında artış, tutuklanma oranlarında yüzde 31,25 oranında artış, faili meçhul olay sayısında 0,94 oranında artış olduğu gözlemlenmektedir. Devriye hizmetlerimizin artırılması ve personele bölge sorumluluklarının verilmesi ile 2013 yılında bir önceki yıla oranla Evden ve İşyerinden Hırsızlık olaylarında düşüş, çözülme oranında artış olduğu, ayrıca Mala karşı işlenen suçların geneline bakıldığında bir önceki yıla oranla olay sayısının artış gösterdiği görülmekte ise de, olayların çözülmesindeki oranın yükseldiği görülmektedir" dedi.

Ortaca'da polisin yürüttüğü projelere de değinen Aşık, "İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucu Kaymakamlık Makamı'nın onayı ile okula devamsızlık eden, kötü alışkanlıklara meyilli olan ve maddi imkanları yetersiz çocuklar tespit edilerek İlçemizde faaliyet gösteren dershaneler ile görüşülmüş, bu çocukların okul zamanı haricinde dershanelerde kurs almaları sağlanmış olup, çocukların dershanelere geliş gidişi ile Müdürlüğümüz personeli tarafından karşılanmaktadır.

Ayrıca bu çocukların Emniyet Müdürlüğümüz Sosyal Tesislerinde okul harici belirli gün ve saatlerde etüt, masa tenisi, satranç gibi değişik etkinlikler yapılması planlanmıştır.

İlçemizde bulunan eğitim kurumlarında uyuşturucu ve zararları hakkında uzman kişilerce bilgilendirme faaliyetleri planlanmıştır. Ortaca Meslek Yüksekokulu ile ortaklaşa yapılacak çalışma ile eğitim gören ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin belirlenip, çeşitli yardımlarda bulunulması planlanmıştır. İlçemiz Mal Müdürlüğü birlikte yürütülen umuma açık yerlerde kaçak içki ve sigara kontrol uygulamalarının 2014 yılı süresince de devam ettirilmesi kararı alınmıştır. İlçemizde bulunan eğitim kurumlarında trafikte sorumluluk bilincinin geliştirilmesi amacıyla uzman kişilerce eğitim faaliyetleri planlanmıştır" diye konuştu.

Toplantının devamında muhtarların sorunlarını dinleyen İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, "Önce İl Emniyet Müdürlüğü olarak bizim için önce muhtarlarımız, Sivil Toplum Kuruluşları, sendikalar ve diğer kuruluşlar gelir. Bu toplantılarda görüşleriniz, önerileriniz ve tavsiyelerini almak için buradayız. Hiçbir sorununuzun olmaması da güzel bir şey olur. Olursa da paylaşmak için buradayız. Sizlerin önerilerinizle neler yapabiliriz? Bu tür toplantılarımıza ayda bir ve iki ayda bir yapıyoruz. Ortaca'nın brifingini aldım; olayları takip ediyorum. Ortaca şu ana kadar iyi durumdadır. Zaman zaman hırsızlık olayları olmasına rağmen tabii ki buraya çok göç olduğu için bu tür olaylar meydana gelecektir. Emniyet Müdürlüğümüz gerekli çalışmalarını yapmaktadır" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Yılmaz Ahmet Akbal Ortaca Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title