Haberler

Ortaca'da Sene Sonu Semineri

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile "Öncü Bir Eğitimci Olarak Nurettin Topçu ve Türkiye’nin Maarif Davası" konulu seminer verildi.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile "Öncü Bir Eğitimci Olarak Nurettin Topçu ve Türkiye'nin Maarif Davası" konulu seminer verildi.

Ortaca Ortaokulu çok amaçlı salonunda öğretmenlerin seminer çalışmaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla "Öncü Bir Eğitimci Olarak Nurettin Topçu ve Türkiye'nin Maarif Davası" konulu konferans verildi.

Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ünal Bozyer'in konuşmacı olduğu konferansta Nurettin Topçu'nun eğitimle ilgili görüş ve düşünceleri ele alındı.

Yard. Doç. Dr. Bozyer, Nurettin Topçu'nun Maarif Davası ile ilgili kitabının, ölümünden sonra öğrencileri tarafından konuyla ilgili düşüncelerinin derlenmesinden oluştuğunu belirtti. Yazarın bir sosyolog olarak Türkiye'nin önemli meseleleri üzerine kafa yorduğunu bunlar içinde eğitimle ilgili olanların başta geldiğini söyledi.

Bozyer, yazarın en çok eğitimin milli olması, taklitçilikten uzak ve Anadolu insanının içindeki cevheri ortaya çıkarmaya dönük bir eğitim modeli tasarladığına, bu model içinde öğretmenin idealist bir öğretmen olarak yer alması gerektiğine dikkat çekti.

İlçede görev yapan yaklaşık 450 öğretmenin katılımıyla düzenlenen konferans İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ekrem Gürhan'ın Yrd. Doç. Dr. Ünal Bozyer'e plaket sunmasıyla son buldu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Nurettin Topçu Türkiye Ortaca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title