Haberler

Ortaca'da Hayvan Sağlığına Önem Verildi

Güncelleme:

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Güzelyurt Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri şap aşılama programı kapsamında detaylı bir çalışma yürüttü. Bu program sayesinde yeni doğan buzağıların sağlığına önem verildi ve hayvanların brucella hastalığına karşı korunmaları sağlandı.

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Güzelyurt Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri şap aşılama programı kapsamında detaylı bir çalışma yürüttü. 2024 yılında hayata geçirilen bu program kapsamında, özellikle yeni doğan buzağıların sağlığına önem verildi.

Ekipler, öncelikle buzağıların kimliklendirme işlemlerini titizlikle gerçekleştirdi. Ardından brucella aşılamaları yapılarak hayvanların bu hastalığa karşı korunmaları sağlandı. Bu adımların atılmasıyla Güzelyurt Mahallesi'nde hayvan sağlığına verilen önem ve sürdürülebilir tarımın desteklenmesi hedeflendi. Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yürüttüğü başarılı çalışma, mahalle sakinlerinin ve çiftçilerin hayvanlarının sağlığını korumaya yönelik önemli bir adım olurken, tarımsal üretimin kalitesini artırarak bölgenin ekonomik kalkınmasına da katkı sağlanması amaçlandığı ve bu tür etkinliklerin devam ederek hayvan sağlığının korunması ve tarımın sürdürülebilirliğinin desteklenmesi için çalışmaların süreceği vurgulandı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güzelyurt Mahallesi Ortaca Tarım Çevre Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title