Haberler

Ortaca'da Binlerce Kişi İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Ortaca AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından Tuhafiye Pazar Yerinde Ramazan ayı dolayısı ile verilen iftar yemeğine yaklaşık 5bin kişi katıldı.

Ortaca AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından Tuhafiye Pazar Yerinde Ramazan ayı dolayısı ile verilen iftar yemeğine yaklaşık 5bin kişi katıldı.

Düzenlenen iftar yemeğine, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, AK Parti Muğla Yönetim Kurulu Üyesi Şadi Pirci, AK Parti Ortaca İlçe Başkanı Mesut Yazan, partililer ve binlerce vatandaş katıldı. İftar yemeğinde vatandaşlar oturacak yer bulamazken, yemek için ek masa ve sandalyeler getirtildi.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa yemek öncesinde iftara katılan tüm vatandaşların masalarını gezerek, vatandaşlar ile sohbet etti. Boğa, ezanın okunmasıyla bir aile ile beraber iftarını açtı ve aile ile sohbet etti. Çocuklar ile beraber resim çektiren Ali Boğa, "Çocuklarımız geleceğin bireyleridir, benim için çok kıymetlidirler" dedi. Yemek duasının adından ezanın okunmasıyla 5bin kişi hep birlikte iftarını yaptı.

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE BULUŞTURACAĞIZ

Yemek sonrası bir konuşma yapan Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan, "Milletimizi birbirine düşürmeye çalıştıkları böyle bir günde, birlik ve beraberliğimizi göstererek, kardeşliğimizi göstererek, Ramazanın güzelliği ile beraber burada bizimle beraber olduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Sizlerin bu güzelliğinizi gördükten sonra, Ortaca'da ilerleme yolunda Ak Parti Belediyeciliğini özlemiş olduğunu gördük. İnşallah 2014 Martında Ortacanında hak ettiği hizmetleri alması için Ak Parti Belediyeciliği ile buluşacağımız konusundaki destekleriniz için teşekkür ediyorum" dedi.

DARBE DİYEMEYECEK KADAR İLKESİZLER

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ise, huzur içinde, böyle bir ortamda endişe yaşamadan iftar açtıklarının altını çizerek, "Ama şu anda dünyanın birçok yerinde oruç tuttuğu halde orucu açıp açamama endişesi yaşayan, orucunu terör yada çeşitli nedenlerle rahat tutamayan, şöyle bir ortamı çok arzu eden birçok müslüman var, onlara dua gönderelim. En azından bu akşam buranın huzuru berketi onlarada yansısın" dedi.

Mısırdaki olaylara da değinen Ali Boğa, "Şu anda milyonlarca insan, Mısırda Adeviye meydanında darbecilere karşı meydan okuyor, hedef gözetilmeden de silahlı saldırıya uğrayıp, şehit oluyorlar. Allaha çok şükür, Türkiyede hürriyeti fazlası ile yaşıyoruz. Mısır örneği yada bir başka yerde olduğu gibi, geçmişimizde olduğu gibi, sizler ve Türk milletinin büyük çouğunluğu darbeye karşıdır. Ancak düyanın birçok gelişmiş ülkesi darbeye, darbe diyemeyecek kadar ilkesizdir" dedi.

ASIRLIK SORUNLAR VARDI, ÇÖZÜYORUZ

Ali Boğa sözlerini bölgede yapılan yatırımlara değinerek tamamladı. "Bölgemizde asırlık, yıllanmış sorunlar vardı, bunları yavaş yavaş çözüyoruz, çözmeyede devam ediyoruz. 2B olayı bunlardan biriydi. Elbette herkes memnun olmayabilir ama bir hemşeriniz olarak, 2B sıkıntısını yaşayanların, sıkıntısını çok iyi bilen bir hemşeriniz olarak, tarım arazilerinin ödenmesinin yüzde 50'ye indirilmesi önergesini bizzat ben arkadaşlarımı ikna ederek verdim ve muvakkaf oltum. Hala yerine göre yüzde 100 tespitler yok bunuda biliyoruz. 50 yıldan bu tarafa Ekşilik diye bir köy var. İnsanlar fiili durumda, bataklığı gelip kurutup, üzerine evlerini yapıp, bahçelerini kurmuşlar, geçimlerini yapmışlar. Biraz öncede muhtar gelip Ekşiliği unutmayın dedi. Bugün Ekşilik ile ilgili hem Ankara Özelleştirme İdaresi Başkanıyla, hem Muğla Valisi ile hem Ortaca Kaymakamı ile hem de İlçe Başkanımızla görüştüm. En sonunda Ankaradan Kamu Yararı Kararı alındı. 2B'oe olduğu gibi Ekşilikteki insanlarıda bu mülkleri bir şekilde sahibi yapabilmek için çalışma devam ediyor. Muğla'da Toprak Koruma Kuruluna geldi, biraz öncede Valimizle görüştük, herhalde önümüzdeki hafta bu kuruldan geçecek ve Ekşiliğin yıllanmış sorunu çözülmüş olacak.

Yıllardır birazda şansızlık eseri olan Dalaman köprüsü ile Köyceğiz arasındaki yol yapılıyor. Bu sene sıcak asfaltıda dahil olarak bitecek.

Dalaman Devlet Hastanesi yerinde olmak üzere, Köyceğiz'deki hastaneye hiçbir zarar verilmemek üzere, Ortaca Devlet Hastanesini bu bölgedeki insanların Fethiye ve Muğlaya hastaneye gitme sıkıntısını çözecek şekilde daha geniş bir şekilde organize edip, inşaa edeceğiz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Boğa Ak Parti Ortaca Muğla Yerel Haberler

title