Haberler

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Tedbirleri Gözden Geçirdi

Uşak Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yaptığı toplantıda yangın sezonu öncesi alınan tedbirleri gözden geçirdi.

Uşak Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yaptığı toplantıda yangın sezonu öncesi alınan tedbirleri gözden geçirdi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, Belediye Başkan Vekili Mustafa Gündüz, Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Özdemir Çakacak Uşak'ın yüzde 40'ının ormanlık alan olduğunu belirterek orman yangınlarına karşı halkın duyarlılığını arttırmak istediklerini söyledi. Komisyonun yangın sezonu öncesi alınan tedbirleri gözden geçirmek ve varsa eksiklikleri gidermek amacıyla toplandığını ifade eden Vali Çakacak, "Yaz boyunca yangınlara neden olan anız yakılmaması hususunda kararlı bir tutum sergileyeceğiz" dedi.

Orman yangınlarının çok büyük maddi ve manevi kayıplara yol açtığını da belirten Vali Özdemir Çakacak,"Orman yangınları ile mücadelede öncelikle halkın bilgilendirilmesi ve duyarlılığının artırılması gerekir. Bu bağlamda köylerimizde çeşitli eğitim çalışmaları yapacağız. Ayrıca anız yangınlarıyla etkili bir şekilde mücadele etmek hususunda da kararlıyız. Kanun, anız yakma eylemini suç olarak tanımlamış ve yasaklamıştır. Bu nedenle ekolojik dengeyi bozacak bu girişimden vazgeçmemiz, anız yakma girişiminde bulunanları uyarmamız ve hiç çekinmeden güvenlik güçlerimize haber vermemiz vatandaşlık görevidir. Halkımızın bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum. Anız yangınlarına karşı güvenlik güçlerimiz ve ilgili kurumlarımız aralıksız denetlemelerine devam edecek ve kanun hükümleri ne gerektiriyorsa uygulanacaktır" dedi.

Toplantıda Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik, orman yangınları ile mücadele ve yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak İsmail Gürsoy Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title