Haberler

Orman Yangınlarıyla Mücadele

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Özellikle Ağustos ve Eylül Aylarının Orman Yangınları Konusunda Kritik Dönemler Olduğunu Belirterek, "Orman Yangınlarıyla Mücadele Konusunda Önceki Yıllardaki Başarımızı Sürdürmek İstiyoruz" Dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, özellikle ağustos ve eylül aylarının orman yangınları konusunda kritik dönemler olduğunu belirterek, "Orman yangınlarıyla mücadele konusunda önceki yıllardaki başarımızı sürdürmek istiyoruz" dedi.

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan yangın söndürme tatbikatına katılan Gözükara, 1 Haziran tarihinde işbaşı yapan personelin bilgilerini yenilemek ve eksiklerini tamamlamak amacıyla tüm işletme müdürlüklerinde yangın, yangın anında ve sonrası yapılacak iş ve işlemler konusunda eğitimler verildiğini ve tatbikat yapıldığını söyledi.

Erdemli'deki tatbikatta da yangın söndürme konularıyla yangında can güvenliğini sağlayacak maske, gaz maskesi, ısıya dayanıklı elbise ve battaniye gibi malzemelerin tatbiki olarak gösterildikten sonra arazide sanal alanda yapılan söndürme tatbikatının başarıyla tamamlandığını belirten Gözükara, "Orman yangınlarıyla mücadelede teknik donanım, araç-gereç ve işgücü temini yanında en etkin ve önemli konuların başında eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları gelmektedir. Bu çerçevede yangın kuleleri, yangın söndürme alet ve gereçleriyle iletişim araç ve gereçleri elden geçirilerek hazır hale getiriliyor" dedi.

Rüzgarlı ve düşük nemli günlerde çıkan yangınlarda zamanın çok önemli olduğunu ifade eden Gözükara, özellikle genç ormanlardaki yangınların aniden tepe yangınına dönüşerek çok hızlı ilerlediğini kaydetti. Gözükara, "Özellikle ağustos ve eylül aylarında nem oranı aşırı derecede düşerken, ısı yükselmekte ve ormandaki ölü örtünün kuruması sebebiyle yangın riski daha da artmaktadır. Bu yüzden işletme şeflerimizin zorunlu olmadığı müddetçe izin almamalarını ve sürekli teyakkuzda bulunmalarını istiyoruz. Yangın ihbarı geldiğinde ilk müdahale ekiplerinin azami 3 dakika içinde yangın alanına hareket etmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yaptık. Personelin yangın riskinin çok olduğu günlerde gerekirse elbiseleriyle yatmalarını önerdik. Geçen yıl orman yangınlarıyla mücadelede yakaladığımız başarıyı bu yıl da sürdürmeyi amaçlıyoruz'' diye konuştu.

(HK-MT-MT-Y)

08.06.2007 15:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title