Haberler

Orman Kadastrosu ile İlgili Toplantılar Devam Ediyor

Orman Kadastro çalışmaları kapsamında Adapazarı orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda geniş katılımlı bir toplantı yapıldı.

Orman Kadastro çalışmaları kapsamında Adapazarı orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda geniş katılımlı bir toplantı yapıldı.

Orman Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında 15 Ocak'ta imzalanan uygulama talimatı kapsamasında Tapu ve Kadastro İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü, Bölge Müdür yardımcısı Mehmet Yiğit, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Bölge Müdür yardımcıları Halis Belen ve İsmail Tüfekçi, Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü Ahmet Akbulut, Sakarya ve Kocaeli Kadastro Müdürleri, Orman İşletme Müdürleri, Orman Kadastro Komisyon başkanlarının katılımı ile toplantı yapıldı.

Yapılan toplantıda ilan edilmiş ve kesinleşen kadastro çalışmalarının tespit edilerek liste halinde Kadastro Müdürlüklerine bildirilerek tapularının Orman idaresine teslimi yapılması kararlaştırılırken, hizmet alımı yöntemi ile tapuya tescil edilmemiş olup 4999 sayılı kanun kapsamında düzeltilmesi yapılan, kadastro kontrolü tamamlanan orman alanlarının tescillerinin yapılması karara bağlandı.

Toplantıda ayrıca, uygulama talimatı gereği yapılacak çalışmalarda Kadastro Müdürlüğünce kontrol mühendisi görevlendirilmesi, Kocaeli'de 50 Köy, Sakarya'da 50 köy olmak üzere toplam 100 köy içi hizmet alımı ile yapılacak kadastro tescillerinde kontrol mühendisi görevlendirilmesi dahil teknik destek sağlanması kararı alındı. Köylerle ilgili listelerin Kadastro Müdürlüklerine gönderilmesi ve çalışmaların uygulama talimatı kapsamında yürütülmesi de karara bağlandı.

Her ayın üçüncü haftasının Salı günü saat 10.00'da toplanma kararı alınan toplantıda, Adapazarı Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Konuyla ilgili gereken gayretin gösterilmesi konusunda herkesin elinden geleni yapacağını söyleyerek katılımcılara teşekkür etti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Türkyılmaz Adapazarı Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title