Haberler

Orman Genel Müdürlüğünün 175. Kuruluş Yıl Dönümü

Güncelleme:

Merzifon ilçesinde Orman Genel Müdürlüğünün 175. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Orman İşletme Şefliği bahçesinde organize edilen kutlama programına Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Atak, kurum ve kuruluşların müdürleri, Orman Şefliği Personeli ve basın mensupları katıldı.

Kaymakam Geyim, ormanların bir milletin en önemli serveti olduğuna değinerek yeni nesillere, daha zengin ormanları olan bir ülke bırakmak adına, bilinçlenme ve ormanlaştırma çalışmalarının titizlikle yapılmasının gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Merzifon Orman Şefi Erhan Çotur ise Orman Genel Müdürlüğünün kuruluşundan günümüze kadar gelen süreci hakkında bilgi verdi.

İlçede 2013 yılında yapılan çalışmaları anlatan Çotur, "Merzifon'da 2013 yılında dikilen fidan adedi 300 bindir. Şefliğimizde 8 adet köyümüzde 13 bin 306 hektar alanın çalışması tamamlanmış, ormanlarımızda üretilen ve ülke ekonomisine arz edilen tomruk, maden direk, sanayi odunu, kağıtlık odun, lif yonga odunu ve yakacak odun miktarı 621 bin 216,25 TL'dir. Tavşan dağında 50 hektar, Esentepe köyünde 100 hektar, Alişar ve Karşıyaka köylerinde 50 hektar, Eymir ve Diphacı köylerinde 100 hektar, Önce Vatan mevkisinde 50 hektar olmak üzere toplam 350 hektar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışması yapılmıştır" dedi.

Çotur, 2013 yılında, ilçede 1270 hektar ormanlık alanda bakım çalışması, 155 kilometre orman yolunda tamir ve bakım çalışması, ormanlara 200 kuş kafesi asılması 5 ilkokulda orman ve ağaç sevgisini anlatan sunum ile ormanların korunarak anız yangınlarının önüne geçmek amacıyla seminer çalışması yapıldığını aktardı.

Konuşmaların ardından Orman Genel Müdürlüğünün 175. kuruluş yıl dönümü nedeniyle pasta kesildi ve programa katılanlara ikramda bulunuldu.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Atak Merzifon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title