Haberler

Orköy'den Saanen Keçisine Destek

Orman Genel Müdürlüğü, saanen keçi yetiştiriciliğine destek verecek.

Orman Genel Müdürlüğü, saanen keçi yetiştiriciliğine destek verecek.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Müdürlüğü, karakeçiyi azaltıp beyaz keçi yetiştirenlere destek vermek için Eskişehir'de keçi üreticileriyle bir toplantı yaptı.

ORKÖY Daire Başkanı Mahmut Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, keçi sütünün ve peynirinin önümüzdeki yıllarda aranan bir ürün olacağına belirterek, ORKÖY'ün keçi yetiştirmek isteyenlere saanen ırkı beyaz keçi kredisi vereceğini kaydetti.

Üreticinin 20 dişi keçi 2 teke alacağını ifade eden Aydın, daha çok mevcut keçisini saanen ırkı ile melezleştirmek isteyenlere destek vereceklerini ve ilk etapta verdikleri kredilerle alınan saanen tekeleri sürülere salınacaklarını bildirdi.

Aydın, ORKÖY Dairesi Başkanlığı'nın Eskişehir'in yanı sıra Konya, Bolu, Balıkesir'de de pilot uygulamalar yapacağını, sütü dondurma ve bebek maması üreticileri tarafından tercih edilen keçinin orman köyleri ve ormanlar için bir kurtuluş olacağını anlattı.

Toplantıya ORKÖY Daire Başkanlığı şube müdürleri Nurşen Gencer, Dursun Kepenek, Eskişehir Orman Bölge Müdürü ORKÖY Şube Müdürü Ruşen Demircioğlu ve şube mühendisi Musa Uysal katıldı.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Mahmut Aydın Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title