Haberler

Orköy'den Kooperatiflere İş Makinesi

Orman Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) ve Karaman Orman İşletmesi Müdürlüğü işbirliği ile köy kooperatiflerine iş makinesi dağıtıldı.

Orman Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) ve Karaman Orman İşletmesi Müdürlüğü işbirliği ile köy kooperatiflerine iş makinesi dağıtıldı.

Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alkılıç, daire müdürler, orman işletme müdürlüğü çalışanları ve basın mensupları katıldı.

İş makinelerinin dağıtım töreninde bir konuşma yapan Vali Murat Koca, "Ormanların korunması, geliştirilmesi ve işletilmesi hedeflerine ulaşılmasını sağlamak üzere, ormanların içinde ve bitişiğinde yaşayan köy halkının kalkınmalarına katkıda bulunmak son derece önemlidir. İlimizde ağaçlandırma, erozyon kontrolü, toprak muhafaza ve endüstri için odun üretimi faaliyetlerinin yanı sıra, orman köylülerimizin kalkınmalarının desteklenmesi faaliyetleri de yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Orman köylülerimizin kalkınmalarının desteklenmesi faaliyetleri kapsamında 2013 yılında 15 köyümüzde toplam 194 ailemiz, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve güneş enerjisi desteklemelerinden faydalandırılmıştır. Ayrıca bugün burada dağıtımı gerçekleştirilecek olan dört adet iş makinesi, iki Orman Köyü ve Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine, kalkınmalarının desteklenmesi için ekonomik amaçlı olarak verilecektir. Karaman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2013 yılında Orman köylülerimiz ile kooperatiflerimizin kalkınmalarının desteklenmesi için toplam 3 milyon 500 bin TL kredi desteği yapılmıştır. Bu kredinin dörtte biri hibe yoluyla geri kalan miktarı yedi yıl faizsiz geri ödemeli olarak verilmiştir. Orman köylülerimizin ve bu köylerimizde kurulmuş olan Orman ve Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerimizin kalkınmalarının desteklenmesi geçmişten bu güne artarak gelmiş yine gelecekte de artarak devam edecektir. Kooperatiflere verilecek olan bu iş makineleri ile kooperatiflerimizin, ormancılık faaliyetlerinde ve ağaçlandırma çalışmalarında katılımcılıkları arttırılarak, üyelerine istihdam ve ekonomik katkıda bulunmaları sağlanmış olacaktır. Bu iş makinelerinin, ilimizde orman varlığımızın arttırılmasında ve köylülerimizin kalkınmasında azami fayda sağlamasını diliyorum. Başarılı çalışmalarından ve orman köylerinin kalkınmalarına desteklerinden dolayı Karaman Orman İşletme Müdürlüğümüze teşekkür eder, çalışmalarının devamını dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından 2013 yılı içerisinde yaptıkları başarılı ve özverili çalışmalar nedeniyle kooperatif üyelerine teşekkür belgeleri, Vali Koca ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Program dört adet iş makinesinin Orman Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine törenle teslim edilmesi ve gerçekleştirilen fidan dikimin ardından sona erdi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Mustafa Akış Murat Koca Karaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title