Haberler

"Orkestra ile Anadolu Ezgileri" Mest Etti

Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde Verilen "Orkestra ile Anadolu' Ezgileri" Türk Halk Müziği Konseri Dinleyenleri Mest Etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde verilen "Orkestra ile Anadolu' Ezgileri" Türk halk müziği konseri dinleyenleri mest etti.

Sunuculuğunu Figen Çakmak'ın yaptığı KTÜ Öğretim Görevlisi Köksal Ayşan'ın muhteşem organizatörlüğünde gerçekleştirilen konser 2 saat sürdü. 80 kişilik orkestrayı muhteşem bir biçimde yönlendiren şef Köksal Ayşan ve profesyonellere taş çıkartan korist, solist ve saz ekibini ayakta alkışladı. Konsere Ordu Vali Yardımcısı Murat Gözütok, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Emniyet Müdür Vekili Olcay Tosun, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu'nun yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı.

Seslendirilen 23 türkünün tüm düzenlemelerini yapan Köksal Ayşan yönetimindeki iki bölümden oluşan konserde koro, solo ve bağlama solu olarak türküler seslendirdi. Konserin ilk bölümünde koro "Söğüdün Erenleri", "Bulut Bulut Üstüne", "Erciyes'ten Duman Kalktı", "Ahu Gözlerini Sevdiğim Dilber", "Aman Yare", "Allılar" solo olarak "Başımdaki Yazmayı-Zalim Felek", "Zeynebim" bağlama solo olarak ise "Kadı Oğlu Zeybeği" türküleri seslendirdi. Solo ağırlıklı ikinci bölümde koro, "Zülüf Dökülmüş Yüze", "Gülüşün Gülden Güzel", "Ezo Gelin", "Canım Türkiyem" solo olarak, "Yüce Dağ Başında", "Hasret N'Ola", "Beyaz Giyme" bağlama solo olarak ise "Ezgi Akşamı" seslendirdi. İnanılmaz bir efor sarf eden genç yetenekler yaptıkları müzik ve seslendirdikleri türkülerle adeta kulakların pasını sildi. Muhteşem yönetimiyle uzun süre ayakta alkışlanan Köksal Ayşan'ın, beste ve düzenlemesini kendi yaptığı "Gurbet" adlı türküsünü seslendirdiği konser yine Köksal Ayşan bestesi "Canım Türkiyem" türküsüyle son buldu. Konserde Ordulu öğrenci Sevilay Çakmak, "Hasret N'ola" adlı türküyü seslendirdi.

(HA-SA) 13.05.2008 11:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title