Haberler

Orhangazi'ye Yapılacak Hastane Arsasına Ziraat Mühendislerinden İtiraz

Orhangazi'ye yapılacak olan hastane arsasına Ziraat Mühendisleri Odası itiraz etti.

Orhangazi'ye yapılacak olan hastane arsasına Ziraat Mühendisleri Odası itiraz etti. İl Genel Meclisi üyeleri itiraz sebebiyle arsada incelemelerde bulundu.

Orhangazi Belediyesi tarafından TOKİ konutları bölgesinde bulunan araziye alternatif olarak sunulan Muradiye Mahallesi'ndeki 15 bin dönümlük arazi Nisan ayında incelenerek Mayıs ayında İl Genel Meclisi'nden geçmişti. Bursa Ziraat Mühendisleri Odası'nın tarım arazisi itirazı sebebiyle yeniden Orhangazi'ye gelen İmar Komisyonu hastane için düşünülen araziyi yeniden değerlendirdi. Nisan ayında İl Genel Meclisi ve Orhangazi Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri tarafından yapılan incelemeye mazereti sebebiyle katılmayan CHP İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Akkuş, hastane için ayrılan arazide yaptıkları incelemenin ardından hastane yapılmasına tepki gösterdi. Orhangazi'nin bu alana yapılacak arazi sonrasında kontrolsüz şekilde büyüyeceğini söyleyen Hüseyin Akkuş, "Eğer burası ile ilgili bir olumlu karar alınırsa ben dava açacağım" dedi.

Orhaneli Ziraat Odası Başkanı ayrıca MHP İl Genel Meclis Üyesi olan Nafız Kaya da belirlenen araziye hastane yapılmasının ovayı katledeceğini iddia etti.

Muradiye Mahallesi Süpürgelik Mevkii bölgesine yapılması planlanan hastane binası arazisi yeniden incelendi. Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, İl Genel Meclisi İmar Komisyonu tarafından incelenerek meclisten geçen arazi için itirazda bulundu. İncelemeye İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Hasan Er, Komisyon üyeleri Hüseyin Güvendi, Hüseyin Aktaş, Nafız Kaya ve Orhangazili İl Genel Meclis üyeleri Yusuf Bektaş ile Turgay Peker katıldı. İncelemeyi ayrıca Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere de takip etti.

Ziraat Mühendisleri Odası, arsanın İznik Gölü uzak koruma mesafesinde kalması, su kirliliği kontrolü yönetmeliğine aykırı olması, çevresindeki mutlak tarım alanlarına şehirleşme ve sanayileşme baskısı oluşturacağını iddia ederek arsanın konumuna itiraz etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ziraat Mühendisleri Odası Muradiye Mahallesi Hüseyin Akkuş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title