Haberler

Orgeneral Turmuş'tan Bayram Vedası

3.Odu Komutanlığı görevinden 1.Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Ahmet Turmuş, bayramlaşma töreninde yaptığı veda konuşmasında Erzincan'da görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek; "2 yıl içerisinde ben Erzincan'da hem geçmişi hem"...

3. Odu Komutanlığı görevinden 1. Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Ahmet Turmuş, bayramlaşma töreninde yaptığı veda konuşmasında Erzincan'da görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek; "2 yıl içerisinde ben Erzincan'da hem geçmişi hem geleceği yaşadım" diye konuştu.

Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği bayramlaşma töreni belediye salonunda gerçekleşti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törene Vali Adurrahman Akdemir, 3 Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, kamu kurum müdürleri, siyasiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Yıldırım ve Orgeneral Turmuş salondakilerin bayramını kutladıktan sonra ilk konuşmayı Belediye Başkanı Yüksel Çakır yaparak, birlik ve beraberlik duygularının en üst seviyelere çıktığı bayram günlerinden birini hep birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Başkan Çakır'ın ardından 3. Odu Komutanlığı görevinden 1. Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Ahmet Turmuş'ta bir veda konuşması yaptı. Erzincan'da duygu yüklü anılarının olduğunu ifade eden Turmuş askeri öğrenci yıllarında teğmenlik rütbesini Erzincan'da aldığını hatırlatarak, yine orgenerallik rütbesiyle de Erzincan'da görev yaptığını söyledi.

Orgeneral Turmuş konuşmasında; "Gerçekten bu 2 yıl içerisinde ben Erzincan'da hem geçmişi hem geleceği yaşadım. Çok duygu yüklü anlarım oldu. Sizlerin bizlere bakışı, bizlere desteği, güler yüzü yardımseverliği bizlerin görev yapmasını son derece kolaylaştırdı. Ben hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. İstanbul'a geldiğinizde orada bir haneniz olduğunu unutmayın. Bayramınızı kutluyorum. Sizlerle çok güzel günler geçirdik, bu güzel günlerin devam etmesini diliyor. Allahaısmarladık diyorum" dedi.

Vali Abdurrahman Akdemir'in konuşmasının ardından bayramlaşma töreninde son olarak konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise tüm dünyada 1.5 milyar İslam aleminin bayramının başladığının altını çizerek; Bütün Müslüman ülkeler bizim kadar şanslı değil. Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da, Myanmar'da ve Somali'de milyonlarca insan sıkıntı çekiyor. Temennimiz şudur ki, bu bayram ve ramazan boyunca yapılan dualar, ezilen ve zulme uğrayan o mazlum insanların kurtuluşuna vesile olur. Dedi. Türkiye'nin çok büyük badirelerden geçtiğini ifade eden Bakan Yıldırım " Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne ülkemizde insanımızın rahatı ve huzur güvenliği için, askerimiz, kolluk kuvvetlerimiz gece gündüz demeden mücadele etti, şehitler verdi. Gazilerimiz var, şehitlerimiz var. Bu mübarek günde onları da rahmetle, şükranla minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize, şehit yakınlarına sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyoruz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım konuşmasının son bölümünde 3'ncü Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş'un 2 yıllık görev süresinin ardından bir üst görev olan 1'nci Ordu Komutanlığı'na gittiğini hatırlatarak; "Askerliğe genç Teğmen olarak adımını Erzincan'da atmıştı. Görevinin zirvesinde yine Erzincan'a geldi. Şimdi de Erzincan'dan İstanbul'a doğru nasibi onu oraya götürüyor. 2 yıl içerisinde hemşehrilerimizle gösterdiği örnek dayanışma, birlik ve beraberlik konusunda şehrin bütün konularında yöneticileri, sivil toplum örgütleri ile, topyekun tüm hemşehrilerimizle geliştirdiği bu diyalog ortamından dolayı tüm Erzincanlılar adına teşekkür ediyorum. Yeni görevinde üstün başarılar diliyorum. Komutanımız zamanında Erzincan'ın bağrındaki 3'ncü Ordu'ya Erzincan'ın ovasında yaşayan 100 bin Erzincanlı hemhal oldu, kucaklaştı, kaynaştı. Hep deriz ya 'Ordu millet el ele' işte ordu millet el ele olduğunu bu burada görüyorsunuz. Hepimizin arzu ettiği tablo budur. Ülkemiz her geçen gün bu tabloyu çok daha güzel şekilde görecektir. Görmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından bayramlaşma töreni çeşitli ikramların sunulması ile sona erdi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Erzincan Ordu Yerel Haberler

title