Haberler

Ordulular Şenlikte Bir Araya Geldi

Samsun'da Ordu Sevgi Derneği tarafından 'Mayıs 7'si Şenliği' düzenlendi.

Samsun'da Ordu Sevgi Derneği tarafından 'Mayıs 7'si Şenliği' düzenlendi.

Samsun'da bulunan Ordu Sevgi Derneği tarafından Atakum ilçesindeki Deniz Kafe'de 'Mayıs 7'si Şenliği' düzenlendi. Şenliğe,

Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ve Samsun'daki Ordulular katıldı.

Şenlikte konuşan Ordu Sevgi Derneği Başkanı Hasan Varol,

bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri şenliği geleneksel hale getireceklerini söyledi. Başkan Varol, "Biz henüz 5 yıllık bir derneğiz. Her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. Bu 'Mayıs 7'si Şenliği', kırsal kesimdeki halkın denize veya en yakın akarsuyun yanına inerek, önce kendini sonra ahırında beslediği hayvanını yıkaması ile başlar. Bu yaylaya hazırlıktır. Bu genelde köylerde yaşayan insanların yaptığı bir şey olduğu halde biz şehirde yaşayan insanlarda bunun tadını çıkarsınlar diye burada yapmayı planladık" dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşen şenliğin ilçelerinde yapılmasından dolayı memnun olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Bu tür etkinlikler benim hoşuma gidiyor. Çevre illerde bulunan insanların Samsun'a gerek Atakum ilçemizi görmeleri de benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü bu o kadar çok folklorik değer, şarkı, türkü, fıkra, yemek, giyecek demektir. Bunun bizim zenginliğimiz olduğunu düşünüyorum. Siz ordulu hemşerilerimi 1 Haziran 2013'de resmi açılışını yapacağımız Çakırlar'ı görmeye davet ediyorum, orayı gördüğünüzde eminim bir daha ki şenliğinizi orada yapmak isteyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun'da ilk kez düzenlenen 'Mayıs 7'si Şenliği' müzik ziyafetiyle devam ederken, ayrıca gelenekleri yaşatmak için bir hayvan denizde yıkandı - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Burma Samsun Atakum Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title