Haberler

Oltu'da Okul Müdürleriyle Toplantı Yapıldı

Erzurum'un Oltu ilçesinde 2011-2012 eğitim öğretim dönemi ikinci yarıyıl sezonunun başlamasına az bir süre kala okul müdürleri toplandı.

Erzurum'un Oltu ilçesinde 2011-2012 eğitim öğretim dönemi ikinci yarıyıl sezonunun başlamasına az bir süre kala okul müdürleri toplandı.

Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu başkanlığında birinci dönemin bir değerlendirmesinin de yapıldığı toplantıda ikinci dönem yapılması gereken çalışmalar ele alındı. Oltu Öğretmen evi'nde gerçekleştirilen toplantıya; İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Nimet Doğan, Burhanettin Akkuş ve ilçe genelinde eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren 21 okul müdürü ve bir okul müdür yardımcısı katıldı.

İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu müdürlere hitaben yaptığı konuşmada öğrencilerin okul disiplin kurallarına uymaları noktasında kesinlikle taviz verilmemesi gerektiğini söyledi. İleride daha büyük sorunların yaşanmaması için okul disiplin kurallarının işletilmesini isteyen Kaymakam Çobanoğlu, okullarda gelişen olaylardan mutlaka ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığın haberdar edilmesini istedi.

Okul müdürlerinin basit ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayabileceklerini ifade eden Kaymakam Fatih Çobanoğlu, "Örneğin okula ait bir sınıfın kapı kolunun kırılmasını bile bizlere kadar taşımaya gerek yok. Bu tür işleri yerinde çözün." dedi.

Okulların geçen yıla oranla başarı oranının düştüğünü belirten Kaymakam Fatih Çobanoğlu, okulların ya da öğrencilerin başarısının sadece sınavla ölçülmemesi gerektiğini kaydetti.

"Öğrencileri sosyal ve sportif aktivitelere de yönlendirin." diyen Çobanoğlu,

geçen yıllara nazaran sportif faaliyetlerde ciddi bir düşüş yaşandığının görüldüğünü aktardı.

Çobanoğlu, "Oysa ki, ilçemizde voleybol, futbol, teakwondo gibi hemen her türlü sportif faaliyetin altyapısı var, potansiyel de var. Öğrenciler, kendilerini sınav sonuçlarına göre başarılı veya başarısız olarak şartlandırmamalı" şeklinde konuştu.

Görevini tam anlamıyla yapmayan okul müdürlerinin boşuna koltuk işgal etmemesi gerektiğini dile getiren Kaymakam Çobanoğlu, "Eğitim işi kutsal bir gönül işidir. İdarecilikte böyledir. Zorla ve kerhen yapılan işten hayır gelmez. Herkes kendine yakışanı yapmalı, yapamadığında da bırakıp gitmelidir." dedi.

Daha sonra okul müdürlerini dinleyen Kaymakam Çobanoğlu, okulların ihtiyaçlarını aciliyetine göre imkanları dahilinde çözüme kavuşturmaya çalışacaklarını belirterek İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla çözülmesi gereken sorunlarında gerekli yazışmalarla takip edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Toplantıda öğrenci taşımacılığı yapan firmaların öğrencileri çoğu zaman 15-20 dakika okula geç getirdiğini aktaran okul müdürleri, öğrencilerin araçla çok fazla ilçe merkezinde dolaştırıldığını belirttiler. Camları filmli olan taşıma araçları olduğunu dile getiren okul müdürleri, bazı araçlarında yüksek sesle müzik eşliğinde öğrenci taşıdıklarına dikkati çektiler.

Okulların hemen tamamında memur ve hizmetli sıkıntısı olduğuna değinen okul müdürleri, yaşanan sorunların okulların genel anlamda ortak sorunu olduğunu ifade ettiler. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Erzurum Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title