Haberler

Öğretmenlerden Başkan Albayrak'a Soru Yağmuru

Düzce Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albyarak, Öğretmenler Haftası nedeniyle okul ziyaretlerine başladı.

Düzce Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albyarak, Öğretmenler Haftası nedeniyle okul ziyaretlerine başladı. Bu kapsamda ilk olarak Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri ile bir araya geldi.

Meslek Lisesi öğretmenleri ile toplantı salonunda bir süre sohbet eden ve Akçakoca'daki eğitim kalitesinin çok iyi bir düzeyde olduğunun altını çizen Albayrak "Bütün ilçedeki tüm okullarımızda çalışan öğretmenlerimizin gayretlerini görüyor başarılarını takdirle izliyor, haftanızı kutluyorum. Hiçbir siyasi düşünce ve bakış etkisi olmaksızın tarafsız bir yerel yönetici anlayışıyla eğitim camiasının yanında olmaya özen gösteriyorum. Belediye olarak eğitime elimizden gelen desteği sağlamaya gayret ediyoruz. Bizim ve sizlerin yoğun programları nedeniyle çok sık bir araya gelemiyoruz. Birçok sıkıntıları olmasına karşın fedakarca çalışan öğretmenlerimizin elden geldiğince sorunlarının çözümüne çalışıyoruz. Öğretmenler Haftası nedeniyle gerçekleştirdiğim bu ziyaretlerde sorun ve sıkıntılarınızı

dinlemek isterim" dedi.

Bunun üzerine öğretmenler gördükleri sorunları sıraladılar. Öğretmenler, "Bahadır Yalçın Caddesinde trafiğin çift yönlü olarak uygulanması buna ilave işyeri sahiplerinin de dükkan önlerinin kendilerine aitmiş gibi kullanmaları sıkıntıya yol açıyor. Kentte pat pat diye tabir edilen tarım aletlerinin inanılmaz rahatsızlık oluşturuyor. Merkezin köyden çok farkı yok. Özellikle bayanlar ve çocukları olmak üzere sokaklarda sayıları artan köpeklerden korkuyoruz. İşe ve okula gidiş gelişlerde tedirgin oluyoruz. Kent merkezinde fındık patosu yapılıyor. Günlerce cam açamıyoruz turistik bir kentte nasıl izin verildiğini, anlamış değilim. İnşaat çalışmalarında gerekli önlemlerin alınmıyor, koruyucu paneller kullanılmıyor. Sabah iş ve okul yoğunluğu nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşıyoruz. Bir çok öğrenci derslere geç kalıyor" dediler.

Başkan Albayrak, dile getirilen sorunların bir realite olduğunu kabul ettiğini belirterek "Bahadır Yalçın Caddesindeki uygulama bir denemedir. Yolun yapılaması ile farklı bir uygulama yapacağız. Pat pat ve patosun verdiği rahatsızlıklar ile ilgili yoğun şikayetler var. Ancak vatandaşlarımız her türlü cezai işleme karşın alışkanlıklarını çok zor terk ediyorlar. Kaymakamımızla bu konularda radikal kararlar alacağız ve sorunu çözeceğiz. İnşaatlarla ilgili eleştirilerinize hak veriyorum. Bu konuda ciddi bir eksiğimiz var. Bunu dikkate alacağız. Sabah ulaşımda yaşanan sıkıntılar bize iletilmedi. Ek seferimiz var. Buna karşın bir gecikme oluyorsa önlem alırız" diye yanıtladı.

Spor tesislerinin yetersizliğini ve park eksikliklerini ve yapılan parklarda da yeşilin eksikliğini betonlaşma olduğunu soran bir öğretmene Başkan Albayrak "Spor yatırımları olarak Düzce'nin en fakiriyiz. Belediyenin bu konuda bir şey yapması kanunen olası değil. Bölgesel ligde takımımız olmasına karşın stadımız güç bela yapılıyor. Spor Salonu nüfus 5- 10 bin olduğu yıllarda yapılmış bugün ihtiyaca cevap veremiyor. Düzce'ye yapılan yatırımların yüzde 1'i gelmiyor. Betonlaşma ile ilgili bir şey ortalıkta dolaşıyor. Bizim asfalt yaptığımız, beton döktüğümüz yerler önceden toprak mıydı. Yaptığımız her yenilemede eskiye oranla yüzde 30 bir yeşil alan artışı uygulaması var. İklim olarak doğal yeşillikler zenginiyiz. Yürüyüş alanlarını seyir alanlarını genişletmeyi amaçlıyoruz. Bütün bu yoğun çalışmalar içinde parklar konusuna gelemedik. Ancak şunu söyleyeyim. 6 park ihale aşamasında. Önümüzdeki dönem yapılacak. Merkez Caminin karşısında yaptığımız park için doğallığı bozduk diye başbakanlığa şikayet edildik. Oranın eski halini hepimiz biliyoruz" şeklinde konuştu.

Albayrak öğretmenlere "Akçakoca'dan ev alın, arsa alın, dükkan alın. Zira bugünlerde bire aldığınız üç sene sonra dörde katlanacaktır. Tamamlanan ve uygulanmadaki projelerimiz neticesinde Akçakoca'nın yıldızı parlıyor. Bölgenin cazibe merkezi olacaktır" önerisinde bulundu.

Albayrak "Akçakoca'mızın önü açık bu gün 100 bin TL değerindeki daire 5 yıl sonra 300 bin TL değerinde olacaktır. Akçakoca'mız her geçen gün büyüyor ve gelişiyor" dedi.

Başkan Albayrak "Akçakoca Belediyesi olarak birçok noktada çalışmalarımız var. Ancak bizler bir sürü soruna yetemiyoruz. Siz öğretmenlerimizin engin düşüncelerinden de faydalanmak isteriz. Her zaman emrinizde olacağız. Fikirleriniz bizleri aydınlatacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akçakoca Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title