Haberler

Öğretmenler Otomotiv Diyagnostik Eğitimi İçin İtalya'ya Gitti

Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Erasmus+ Mesleki Eğitim Programına sunulan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen "Öğretmenlerinin AB Standartlarında Otomotiv Diyagnostik Eğitimi ile Mesleki Becerilerinin Geliştirmesi ve Kapasitelerin Artırılması" projesi kapsamında Kayseri’de Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezinde görev yapan 10 Otomotiv Teknolojileri Alan öğretmeni Diyagnostik eğitimi için İtalya’nın Modena şehrine gitti.

Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Erasmus+ Mesleki Eğitim Programına sunulan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen "Öğretmenlerinin AB Standartlarında Otomotiv Diyagnostik Eğitimi ile Mesleki Becerilerinin Geliştirmesi ve Kapasitelerin Artırılması" projesi kapsamında Kayseri'de Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezinde görev yapan 10 Otomotiv Teknolojileri Alan öğretmeni Diyagnostik eğitimi için İtalya'nın Modena şehrine gitti.

Yurtdışı hareketlilik öncesi İngilizce dil eğitimi alan öğretmenler program dahilinde İtalya'nın otomotiv alanında ileri gelen firmalarından motor arıza tespiti ve teşhisi konusunda eğitimlere başladı. Yurtdışına giden öğretmenler 1 ay süre ile otomotiv bakım ve onarım eğitimlerinin yanı sıra İtalya'nın mesleki eğitim sistemi, kültürel yapısı ve tarihi yerlerine ziyarette bulunacak.

Proje sahibi Okul Müdürü Selçuk Erdem, yaptığı açıklamada, "Proje kapsamında önceki aylarda Polonya ve İspanya'ya Diyagnostik eğitimlerini tamamlayan 20 öğretmenimizden sonra son akış olarak İtalya'daki 10 öğretmenimizin faaliyetlerinin sonunda projemiz sona erecektir. Bu proje ile okullarımızda motor atölyelerinde bulunmayan cihaz ve ekipmanları yakından tanıma fırsatı bulacak öğretmenlerimiz döndüklerinde Mesleki Eğitime katkıda bulunacakları beklenmektedir. Mesleki eğitimlerinin yanı sıra önyargıların kaldırılması ve İtalyan meslektaşları ile birlikte ekip halinde çalışabilme becerisi kazanmış olacaklardır" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İtalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title