Haberler

Öğrencilere Gül Dağıtıldı

Balıkesir’de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencilerine gül dağıtıldı.

Balıkesir'de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencilerine gül dağıtıldı.

Balıkesir Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü ile Balıkesir İl Müftülüğü tarafından organize edilen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği Balıkesir Yurt Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Balıkesir Yurt Müdürü Aynur Özdemir, İl Müftüsü Turgut Açari ile müftülük personeli ve öğrenciler katıldı. İl Müftüsü Turgut Açari, Kutlu Doğum Haftası'nın öneminden bahsettiği konuşmasında önemli mesajlar verdi. Kuran tilavetiyle başlayan program öğrencilerin ilahileriyle devam etti.  İl Müftüsü Turgut Açari, Allahü tealanın bütün mahlükatı bir amaç uğruna yarattığını, insanların da birlik ve beraberlik içinde yeryüzünü imar etmek için görevlendirdiğini belirterek "Kadın, erkek, yaşlı, genç, yerli, yabancı herkesin bir arada yaşamaya ihtiyacı vardır. Hz. Peygamber bu birlikteliği sağlamak için mücadele etmiştir" şeklinde konuştu.

Gül suyu, gül lokumu ve güllerin dağıtıldığı programda Kutlu Doğum'un anlam ve önemini belirtilen kıssalar anlatıldı. Kardeşlik ile ilgili de mesajlar veren İl Müftüsü Açari, "Sevgili Peygamberimiz Müslüman Müslümanın kardeşidir. Kardeşler üç günden fazla dargın ve küs duramaz buyurmaktadır. Ama şimdi biz bırakın Müslüman kardeşlerimizi, akrabalarımızla, komşularımızla ilişkilerimizi koparmış bulunuyoruz. Bunun için Müslümanlar olarak davranışlarımızı yeniden gözden geçirmeliyiz" dedi.

Yurt Müdürü Aynur Özdemir ise bu tür programların yüksek bireylerin yetişmesinde önemli olduğunu belirtti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtlar Kurumu Aynur Özdemir Turgut Açari Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title