Haberler

Ödemiş'te Köy Kahvehanelerinde Tarım Eğitimi Sürüyor

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün köylerde çiftçilere yönelik eğitim toplantıları sürüyor.

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün köylerde çiftçilere yönelik eğitim toplantıları sürüyor. İlçeye bağlı Seyrekli köyünde gübreleme ve toprak örneği alma konusunda eğitim toplantısı yapılırken, Yolüstü ve Demircili köylerinde de patates hastalık ve zararlıları ile mücadele hakkında üreticilere bilgiler verildi.

Seyrekli'de yapılan gübreleme eğitimi toplantısına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden ziraat mühendisi Aytekin Güneş ve Mehmet Yüzüak ile ziraat yüksek mühendisi Melih Mıcık ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Ziraat mühendisi Aytekin Güneş, gübreleme ile ilgili tavsiyelerde bulunarak, toprak örneği alma konusunda bilgilendirme yaptı. Toprak analizinin önemine vurguda bulunan Ziraat Mühendisi Aytekin Güneş de gübrelemenin analiz sonuçlarına bağlı kalınarak yapılması gerektiğini belirterek,

yeşil gübreleme ve ahır gübresi atılması konularında yapılan hataların ve aksaklıkların üzerinde durdu.

Çok sayıda üreticinin katıldığı toplantıda üreticiler, gübreleme ve toprak örneği alma konusunda ile ilgili her türlü soruyu sorarak istedikleri bilgileri elde etme olanağı buldular. Aynı eğitimlerin önümüzdeki günlerde Birgi, Hamamköy, Pirinççi, Yusufdere, Üçkonak, Kurucuova, Oğuzlar köyleri ile Kayaköy ve Kaymakçı beldelerinde de düzenleneceği belirtildi.

YOLÜSTÜ VE DEMİRCİLİ'DE PATATES TOPLANTISI

Yolüstü ve Demircili köylerinde de patates hastalık ve zararlıları ile mücadele için yapılan eğitim toplantılarına çok sayıda üretici katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, her iki köyde de patates hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunda üreticilere tavsiyelerde bulundular. Toplantıda patateste en önemli hastalığın mildiyö olduğu ve özellikle yağışlardan önce mutlaka fungisit ile koruyucu ilaçlamanın yapılması gerektiğini belirtilirken, ayrıca hastalıktan ari sertifikalı patates tohumlarının kullanılmasının Ödemiş'e diğer bölgelerden gelebilecek hastalıkları önlemede oldukça önemli olduğu vurgulandı. Patates hastalık ve zararlıları ile mücadele eğitim toplantılarının önümüzdeki Çaylı, Demircili, Sekiköy, Seyrekli, Gölcük ve Bayırlı'da da düzenleneceği belirtildi.

KURUCUOVA'DA HAYVANCILIK EĞİTİMİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile, Kurucuova köyünde de hayvancılıkla uğraşan üreticiler için buzağı bakımı ve beslenmesi ile ilgili eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden veteriner hekim Kübra Burgazlıoğlu, ziraat mühendisi Nazire Şimşek ve Mehmet Yüzüak ile üreticiler katıldı. Veteriner hekim Burgazlıoğlu, buzağı bakımıyla ilgili tavsiyelerde bulunarak önemli hususlara dikkati çekti. Burgazlıoğlu, buzağı, dana ve düvelerin bakım ve beslenmesinin, süt sığırcılığı işletmelerinde sürü idaresinin en önemli konularından biri olduğunu, sağlıklı ve verimli bir sürü elde etmenin yolunun sağlıklı buzağı, dana ve düve yetiştirmekten geçtiğini belirtti.

Aynı eğitimlerin önümüzdeki günlerde Ovakent, Mesçitli, Demirdere, Demircili ve Türkönü köylerinde de düzenleneceği açıklandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Demircili Kurucuova Yolüstü Ödemiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title