Haberler

Ödemiş HEM'den Genç Annelere Eğitim Projesi

Güncelleme:

Ödemiş HEM tarafından gerçekleştirilecek projeyle çeşitli nedenlerden dolayı eğitimini terk eden erken evlenen genç anneler için eğitim yolu açılıyor.

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek proje ile çeşitli nedenlerden dolayı eğitimini terk eden erken evlenen genç anneler için eğitim yolu açılıyor.

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığında (Türk Ulusal Ajansı) Hayat Boyu Öğrenme programı (LLP) Grundtving programı kapsamında Türkiye genelinden Ulusal Ajansa başvuru yapan 515 proje içerisinden kabul gören 143 proje içerisinde "Okul Çağındaki Annelerin Eğitime Tekrar Kazandırılması" isimli Ödemiş Halk Eğitim Merkezi'nin projesi basına tanıtıldı.

Projenin kabulünden sonra projeyi tanıtmak ve ilçe geneline yaymak için toplantı düzenleyen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin, Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Çetin Sevinç ve daha önce de AB Projelerinde görev alan Ödemiş Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce Öğretmeni Erol Yılmaz katılımcılara ve basın mensuplarına proje hakkında bilgi verdi.

Gölcük Restoranda kahvaltı eşliğinde yapılan toplantıya Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin, Ödemiş Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Turan Yüzük, Mehmet Sakal, Çetin Sevinç katıldı.

GENÇ ANNELER İÇİN EĞİTİM

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ödemiş ve çevresinde çeşitli sebeplerden dolayı eğitimini terk eden, erken yaşta evlenen ve erken yaşta anne olan vatandaşlarımız için eğitimlerini tamamlamaları için bir proje oluşturduk. Projemiz Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığında (Türk Ulusal Ajansı) Hayat Boyu Öğrenme programı (LLP) Grundtving Ulusal Ajans'ta kabul gördü. Proje kapsamında proje ortağı ülkelere Polonya, İtalya, Türkiye'de geziler düzenlenecek ortak ülkelerde aynı sorunu yaşayan bireyler ülkemizi ziyaret edecektir. İlçemiz de çeşitli nedenlerle eğitimini yarım bırakan genç anne ve babaların eğitimlerini tamamlamalarını sağlamak temel amacımız olup bu durumda olan vatandaşlarımızın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze başvuru yapması gerekmektedir"

Proje İrtibat sorumlusu Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce Öğretmeni Erol Yılmaz ise, "Okul Çağındaki Annelerin Eğitime Tekrar Kazandırılması projemiz Ödemiş'in tek kabul gören projesidir. Projemiz 16 bin Euro hibe para kazanmıştır. Bu para ile eğitimlerini tamamlamak üzere müracaat eden aile fertleri için kullanılacak seyahat, dergi, cd giderleri için de bütçe ayrılacaktır. Kabul gören üçüncü projemiz olarak bizler haklı gururumuzu yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde Ödemiş'te vatandaşlarımızı tespit etmeye başlayacağız. Bundan sonraki süreçte yine çeşitli konularda üç proje daha hazırlıyoruz" dedi.

"ÖDEMİŞ'TE KURUMLAR DAHA ÇOK PROJE ÜRETMELİ"

Son olarak konuşan Kaymakam Abdullah Dölek de şunları söyledi: "Ödemiş'te birçok kurumumuzdan böyle kabul görmesini istediğim projeler olmasını dilerdim. Ancak birçok kurumumuz proje yapıp hibeler kazanmıyor. Ödemiş sadece Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzden ibaret değil. Tarımın gözbebeği bir memlekette Tarım Müdürlüğümüzden büyük projeler beklerdim. Yine Mal Müdürlüğümüzden, Spor Müdürlüğümüzden, Fakir Fukara Fonumuzdan hibe kazandıracak güzel detaylı projeler üretmesini isterdim. Kaymakamlığımız bünyesinde bir proje birimi oluşturduk. Sizin kabul gören bu projeniz birimimizi de katkı veriyor. Ödemiş'te böyle annelerimize ele almanız eğitime önem vermeniz ve böyle bir proje hazırlayarak 16 bin Euro hibe kazanmanız bizlerin Ödemiş'in gururudur. Ödemiş tüm kurumları, sivil toplum örgütleri, üreticisiyle tüketicisiyle kabuğunu kırmalıdır. Ödemiş'ten hala bir silkelenme bekliyorum. Kimse Ödemiş'in şu ihtiyacı varmış deyip bir şey vermez. Biz istersek, proje üretirsek çalışırsak birileri bizleri takdir eder hibeler verir. Bu anlamda Halk Eğitim Merkezi ekibimize teşekkür ediyorum. Projelerin devamını bekliyorum" - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Avrupa Birliği Türkiye Ödemiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title