Haberler

Obezite Tedavisinde Büyük Anadolu'yu Tercih Etti

Obezite hastalığı yüzünden hamile kalamayan bir hasta internette yaptığı araştırma sonucu hastalığı ile ilgili olarak en başarılı sonuçları alan Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'ni tercih etti.

Obezite hastalığı yüzünden hamile kalamayan bir hasta internette yaptığı araştırma sonucu hastalığı ile ilgili olarak en başarılı sonuçları alan Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'ni tercih etti.

Tüp mide ameliyatı yöntemi ile başarılı bir operasyon geçiren hasta hem kilolarından kurtulacak hem de hamile kalabilecek.

Karadeniz Bölgesi'nde çok az sayıda cerrahın yapabildiği tüp mide ameliyatı ya da sleeve gastrektomi yöntemi Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi'nde başarıyla gerçekleştiriliyor. Günümüz internet teknolojisini çok iyi kullanan hastalar hastalıkları hakkında yaptıkları araştırmalar ve topladıkları bilgilerle doktorunu seçiyor. Samsun'da yaşayan obezite hastası Esra Lokumcu, internette yaptığı araştırmanın sonucunda Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol'u tercih ettiğini belirtti. Lokumcu, "Samsun'da yaşıyorum. 29 yaşında ev hanımıyım. Hastalığım hakkında çok detaylı araştırma yaptım. Obezite olmamdan dolayı bebek sahibi de olamıyorum. Rejim yapıyorum fakat kilo veremiyorum bende cerrahi yönteme başvurmak istedim. Yaptığım araştırmalar sonucunda tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim. Samsun'da da doktorumuz Prof. Dr. Serdar Yol'u internetten bulduk. Geldik kontrollerimiz yapıldı ve ameliyatımı oldum. Şuan çok rahatım. Midemin yüzde 75'i alındığı için artık kilo verebileceğim ve çocuk sahibi olacağım çok mutluyum. Doktoruma ve hastane personeline çok teşekkür ediyorum" dedi.

DİYET BAŞARILI OLMAZSA

Yapılan operasyon hakkında bilgi veren Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, "Obezite gelişen toplumların ekonomik olarak güçlenen ülkelerin önemli meselesi haline geliyor. Ülkemizde de gelişmişlik seviyesi arttığı için obezite hasta sayısı her geçen gün artıyor. Esra hanım da obeziteden uzun zamandır şikayetçi olduğunu belirtti. Vücut kitle endeksi 41 idi yani yetişkin bir insanın kilosunun boyuna göre normal olup olmadığını gösteren bir oran olan Vücut kitle endeksi 35 üzerinde ise biz bunu obez olarak kabul ediyoruz. 40'ın üzeride ölümcül obez oluyor yani morbit obez. Bu hastalıkta verilen diyetler ve önerilerin hasta üzerinde bir etkisi olmuyor. Hasta rejim esnasında verdiği kiloları hemen geri alıyor. Başarılı olmayan diyetlerde biz hastaya değişik tedavi yöntemleri sunuyoruz. İleri obezitesi olanlara cerrahi yöntem öneriyoruz. Çok çeşitli yöntemler var. Genellik hastalarıma tüp mide ameliyatı ya da sleeve gastrektomi öneriyorum. Bu uygulama Amerika'da da özellikle tercih ediliyor. Avrupalılar ise daha çok mide kelepçesi yöntemini yapıyor" diye konuştu.

MİDESİNİN YÜZDE 75'İ ALINDI

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, şu bilgileri verdi: "Tüp mide ameliyatı ya da sleeve gastrektomi olarak da bilinen yöntem midenin büyük bölümünün çıkarılmasını içeren laparoskopik (kapalı) yöntem ile yapılan ağrısı az ve 4-5 adet minik kesi izi dışında büyük bir yara oluşturmayan cerrahi bir operasyondur. Midenin yüzde 75'e yakın bir bölümü alıp mide hacmini küçültüyoruz. Hastanın çok yemesi engellenmiş olurken, fazla kilolarından da kurtuluyor. Bu yöntemin başarı oranı daha yüksek, hastamızın da tercihi bu yöndeydi. Hastamız bilinçli olarak araştırmasını yapmış. Özellikle obezite olan hastaların hamile kalma oranı çok düşüktür. Kilo verdikten sonra bu oran yükseliyor. Hastamızın da en büyük isteği bu. İnşallah nem sağlığına kavuşacak hem de çocuk sahibi olacaktır. Obez hastalarımıza da buradan da sesleniyorum. Hastalığınız başka hastalıklara yol açmadan muhakkak bir hekime görünün verilen önerileri harfiyen uygulayın. Herkese sağlıklı günler diliyorum." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Bölgesi Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title