Haberler

Nevruz İçin Yemek Verildi

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Nevruz nedeniyle Cemevi’nde bir yemek verdi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Nevruz nedeniyle Cemevi'nde bir yemek verdi.

Cemevi önünde açıklamalarda bulunan vakfın Yönetim Kurulu üyesi Yunus Emre Karabulut, Nevruz Bayramı'nın, Sümerler'den bu yana Ortadoğu halkları ile Orta Asya'dan Balkanlara değin, günümüze kadar kutlanan bir bayram olduğunu kaydetti.

Daha sonra alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı'ndan Dursun Zebil, bir yakarış ve dua etti. Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç da, yaptığı konuşmada, "Sultan Nevruz, 21 Mart gününe rastlar. İlkbahar başlangıcı ve Caleli takvimine göre yılbaşıdır. 21 Mart veya Sultan Nevruz, ilk baharın hayat bulduğu, tüm tabiatın yeniden canlandığı, kış uykusuna yatan tüm canlıların toprak altından yeryüzüne çıktığı ve yeni bir hayatın başladığı gündür. Geçmişte Alevi-Bektaşiler Nevruz Günü, baharın çiçekleri ve gülleri ile süslenmiş, mumlarla aydınlatılmış cemevine; herkes en temiz ve güzel elbiselerini giyerek gelirlerdi. Günün anlamı Sultan-ı Nevruz ve Hz. Ali hakkında muhabbet edilirdi. Gülbenkler deyişler okunur, canlar getirdikleri lokmaları paylaşır, şerbetler içilerek kutlanırdı" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra yemeğe geçildi. Dua yapıldıktan sonra katılımcılar yemeklerini yediler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevruz Bayramı Eskişehir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title