Haberler

Neü'de Kütüphane Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ)'de 49.Kütüphane Haftası' düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ)'de 49. Kütüphane Haftası' düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Üniversite Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Meslek Yüksekokulu Kazakistan Konferans Salonunda düzenlenen '49. Kütüphane Haftası Kutlama' etkinliğine; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevki Özgener, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emir Erden, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Aktaş, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdür Prof. Dr. Nimet Karataş, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, enstitü ve yüksekokul müdürleri, bölüm başkanları, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Kitabı çok seven ve kitabı çok okuyan biri olarak burada bu kadar çok kitabı seveni bir arada görmek memnuniyet verici. Kitap, sizleri istediğiniz diyarlara alıp götürür ve sizlere ne talep ederseniz onu sunar. Kütüphanemizde bulunan kitapların yanı sıra veri tabanları ile de kütüphane kullanıcı sayımızın da her geçen gün arttığını görüyoruz ve bu bizleri çok mutlu ediyor. Öğrencilerimizle bire bir yaptığım görüşmelerde Kütüphanemiz hizmetlerinden oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Şu an itibari ile kütüphanemizde bağış ve satın alma yoluyla 30 bin civarında kitap,

2 milyon 173 bin e-kitap, 10 binden fazla e-dergi ve 20 civarında veri tabanıyla hizmet verilmekte. İnşallah yeni kütüphane binamıza kavuşmamız ile birlikte bu zenginliğimizi daha da artırarak kütüphane hizmetimizi daha güzel şekilde sunacağız. Bu vesileyle 49. Kütüphane Haftasını gönülden kutluyorum" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelin Oturum Başkanlığını da yapan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Özkan 'Okuma ve Bilginin Değeri', Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Yivli 'Güncel Sanat ve Edebiyat Dergileri' ve Merkez Kütüphanesi Şube Müdür Vekili Osman Atılgan ise, 'Nevşehir Üniversitesi Kütüphane Hizmetleri' hakkında sunumda bulunarak katılımcıları bilgilendirdi.

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından gerçekleştirilen şiir dinletisi sonunda, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ile protokol üyeleri tarafından, panelistler ve şiir dinletisi sunan öğrenciler, üniversite kütüphanesinden 2012 yılı içerisinde en çok kitap alan personel ve öğrencilere teşekkür belgeleri verildi.

Etkinlik

'Şiir Kitapları' konulu serginin gezilmesi ile son buldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevşehir Üniversitesi Kütüphane Haftası Filiz Kılıç Kazakistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title